Trei piloti Vectra Racing la Abu Dhabi Desert Challenge

Trei piloti Vectra Racing la Abu Dhabi Desert Challenge
Mani Gyenes, Alex Garbacea si Adrian Raduta vor concura in perioada 1-7 aprilie in prima etapa din actualul sezon al Campionatului Mondial de Rally-Raid (FIM), Abu Dhabi Desert Challenge. Aceasta este prima competitie la care Mani participa dupa ce in ianuarie a castigat raliul Dakar la clasa Maraton.
Distribuie pe Facebook

Asa cum si-a propus la finalul Dakar-ului 2011, Vectra Racing incearca sa participe la toate etapele incluse in calendarul Campionatului Mondial de Rally-Raid, sezonul incepand saptamana aceata in Abu Dhabi. Atat Mani Gyenes, Alex Garbacea cat si Adi Raduta concureaza pentru prima data in Emiratele Arabe Unite, singurul pilot roman care a mai evoluat pana acum la Desert Challenge fiind Marcel Butuza (ocupantul locului sase in clasamentul sezonului 2007). Mani Gyenes si Alex Garbacea sunt obsinuiti ai rally-raidurilor din 2007 pana in prezent participand la minim un eveniment international pe sezon. Totusi, Mani a concurat pana acum doar in Sahara si Atacama, in timp ce Alex a participat doar la evenimente organizate in desertul african. Ambii vor trebui sa descopere nisipul din desertul Liwa, raliul urmand sa petreaca cinci zile in aceasta parte a Rub al Khali (desert cunoscut in Romania ca Marele Desert al Arabiei) si sa se acomodeze cu o caldura mult mai mare decat cea intalnita pana acum la celelalte competitii.

In aventura din Emiratele Arabe Unite, celor doi piloti care au mai concurat de-a lungul timpului in Mondialul de Rally-Raid, li se va alatura si Adrian Raduta. Multiplu campion al Romaniei la motocros si dublu campion est-european tot in motocros, Adi Raduta va concura la Desert Challenge pentru a putea vedea daca se poate adapta cu acest sport si daca pe viitor poate face echipa cu Mani Gyenes si Alex Garbacea in competitii de rally-raid mult mai dure. Pentru Adi Raduta experienta celor doi coechipieri si a echipei de asistenta (formata ca si la Dakar 2011 din Liviu Butuza si Romeo Duicu carora li s-a alaturat si Ciprian Popescu) este vitala. Obisnuit sa participe la curse scurte, pe trasee pe care le cunoaste foarte bine, pilotul bucurestean va invata in aceasta saptamana ce inseamna sa navighezi sute de km in desert si sa afli informatii despre traseu doar din road-book. In plus, va trebui sa se obisnuiasca si cu o motocicleta care cantareste cu aproximativ 100 de km mai mult decat cea destinata curselor de motocros.

Toti cei trei piloti Vectra Racing sunt inscrisi la categoria Open si vor concura pe motociclete KTM 690 Rally.
Repere din cariera pilotilor Vectra Racing
Mani Gyenes
Primul rally-raid international: Dakar 2007.
Prima etapa din C.M. de Rally-Raid: Raliul Faraonilor 2008.
Cea mai buna clasare in Dakar: locul 18 si victorie la clasa Maraton in 2011.
Cea mai buna clasare intr-un raliu din C.M. de Rally-Raid: locul 6 la general in Raliul Faraonilor 2008 si victorie la clasa Productie in Raliul Marocului 2009.
Raliuri din campionatul mondial la care a participat: Raliul Faraonilor (2008), Raliul Marocului (2009), Raliul Tunisiei (2010).
Alex Garbacea
Primul rally-raid international: Raliul Sardiniei 2007
Prima etapa din C.M. de Rally-Raid: Raliul Sardiniei 2007
Cea mai buna clasare in Dakar: nu a participat inca la Dakar
Cea mai buna clasare intr-un raliu din C.M. de Rally-Raid: locul 11 in Raliul Tunisiei (2010)
Raliuri din campionatul mondial la care a participat: Raliul Sardiniei (2007), Raliul Faraonilor (2007, 2008), Raliul Tunisiei (2010)
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Moto DATA PUBLICĂRII: 30 Martie 2011