Un Harley Davidson a obtinut 1.35 milioane de dolari la o licitatie

Un Harley Davidson a obtinut 1.35 milioane de dolari la o licitatie
  • Motocicleta a aparut in filmul Easy Rider
  • Este cea mai scumpa motocicleta vanduta la o licitatie
  • Numele motorului este Captain America
Distribuie pe Facebook

Motocicletele Harley sunt cu adevarat frumoase, elegante si confortabile. Nu degeaba este un adevarat cult dincolo de ocean si incepe si la noi sa fie, odata cu deschiderea unui showroom pe plaiuri mioritice. Insa putine sunt motoarele care sunt asa de scumpe ca acest exemplar.

In Statele Unite, aceasta motocicleta este celebra. Se numeste Captain America si a aparut intr-un film de succes din anii '60 numit Easy Rider. In total, au fost realizate 4 motociclete identice pentru film, dar acest exemplar era unicul supravietuitor. Nu degeaba, ieri, aceasta motocicleta s-a vandut pentru suma de 1.35 milioane de dolari, adica 1.6 milioane cu tot cu taxele aferente. Vanzarea s-a facut in cadrul licitatiei organizate de Hemmings.

In filmul Easy Rider, cei doi actori numiti Peter Fonda si Dennis Hopper, au aparut in total 4 motoare, cate doua pentru fiecare din cei doi actori principali. Un exemplar a fost distrus in timpul filmarii si celelalte trei se pare ca au fost furate inainte de premiera filmului. Insa motocicleta distrusa a ajuns pe mana lui Dan Haggerty, un mecanic ajuns in cele din urma actor, care a restaurat-o si a vandut-o. Michael Eisenberg, un colectionar de articole din filme, a venit acum cu ea la licitatie.

In ciuda unor inadvertente dintre spusele lui Haggerty, care spunea in 1996 ca vanduse deja originalul Captain America, se pare insa ca un client a fost dispus sa cheltuie niste bani frumosi pe acest motor unicat. In cele din urma, Haggerty, cel care a readus motorul pe picioare, a spus ca autenticitatea motocicletei vandute in 1996 era falsa, si ca, de fapt, acest exemplar este originalul.

Nici macar actorul principal, Peter Fonda, cel care a petrecut ore in sir pe motocicletele din film, nu mai stie daca acest exemplar este original. Insa, in ciuda discutiilor, pentru ca nu mai exista nicaieri vreun alt Harley Davidson care sa aduca cu Captain America, se pare ca acesta este unic si extrem de scump. In plus, unica declaratie care merita luata in seama pentru atestarea autenticitatii, este cea a lui Haggerty. Asadar, aceasta motocicleta, cu tot cu controversele sale, tocmai a devenit cea mai scumpa motoreta cumparata la licitatie. Cine stie, poate intre timp apar si cele furate...

Harley Captain America

Distribuie pe Facebook
mai multe