A gasit o Dacie clasica nerulata intr-un garaj si acum vrea sa o vanda. Cat vrea pe ea?

A gasit o Dacie clasica nerulata intr-un garaj si acum vrea sa o vanda. Cat vrea pe ea?
  • Masina este din 1994
  • Pretul cerut este de 3400 de Euro
  • Numai 264 de km are la bord
Distribuie pe Facebook

Dacia din imagine a fost pusa la vanzare pe internet zilele trecute. Pare o masina obisnuita, la fel ca multe alte masini romanesti care inca circula pe strazile patriei. Insa acest exemplar are un secret care o transforma intr-un automobil unic la noi in tara.

Dacia din aceasta fotografie este un model 1310 fabricat in 1994. Poate unul din cele mai urate modele de berlina fabricate la Mioveni vreodata. Insa masina este una... pe cat de veche, pe atat de... noua. Deoarece, in ciuda celor 22 de ani pe care ii are la activ, de cand a fost fabricata in uzina de la Mioveni, acest automobil nu a fost rulat deloc. Mai precis, se pare ca masina are doar kilometrii pe care i-a facut de la Pitesti la Bucuresti, plus un mic drum de placere, astfel incat, bordul arata doar 264 de kilometri. Practic, masina este noua.

Dacia 1310 de vanzare pe net

Insa si pretul este unul pe masura. Pentru acest 'barn find' adevarat, proprietarul acestei masini cere pe ea aproape 3400 de Euro, un pret cu care ai putea achizitiona un Logan sau chiar un BMW E46 in stare buna. Majoritatea ar spune ca pretul este unul aberant pentru o berlina obisnuita, care nici nu poate fi incadrata la Retromobil, decat peste vreo... 8 ani. Dar cate alte asemenea masini or mai exista in tara noastra? Cu siguranta, nu foarte multe... Asa ca cine doreste sa cumpere o masina noua pentru a o pastra in starea asta, pretul este unul decent.

Dacia 1310 de vanzare pe netDacia 1310 de vanzare pe net

Din pacate, acest model de Dacie nu este insa unul adorat de colectionari. Pentru ca nu a fost construit in epoca Ceausista, ci in vremurile post-decembriste. Asta inseamna ca Dacia asta a fost realizata in uzina Dacia pe vremea cand fabrica o ducea prost, cand era aproape de faliment, cand controlul calitatii nu prea exista si angajatii furau ca din codru, iar tabla era mai subtire ca foaia de tigara. Din nefericire, acest model inca nu este considerat de colectie, precum modelele 1100 sau 1300, asa ca pretul, in ciuda faptului ca masina este noua, nu se justifica...

Speram doar ca masina sa ajunga pe mana unui colectionar care o va pastra asa si, de ce nu, o va expune intr-un muzeu. Pentru ca, orice kilometri in plus pe care il face aceasta Dacie 1310, ii aduce o scadere dramatica a pretului...

Dacia 1310 de vanzare pe net

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Dacia 1310 de vanzare pe net
mai multe