Ce suna mai bine decat o Lancia Delta Integrale de vanzare? Doua Lancia Delta Integrale de vanzare

Ce suna mai bine decat o Lancia Delta Integrale de vanzare? Doua Lancia Delta Integrale de vanzare
  • Doua Lancia Delta HF Integrale extrem de rare sunt acum de vanzare in Statele Unite
  • Ambele au sub capota motorul de 2.0 litri turbo, dar au parasit portile fabricii la diferenta de un an
  • Cele doua masini sunt intr-o conditie excelenta si au putini kilometri in bord
Distribuie pe Facebook

Doua Lancia Delta HF Integrale fabricate in 1989, respectiv 1990, in stare excelenta, sunt acum de vanzare.

Putine masini din scoala veche ne fac sa tresarim atunci cand le auzim numele, iar legendara Lancia Delta Integrale este cu siguranta una dintre acestea. Prezentata pentru prima data la Salonul Auto de la Frankfurt in 1979, Lancia Delta a dominat autoritar Campionatul Mondial de Raliuri la sfarsitul anilor 1980 si inceputul anilor 1990.

Lancia Delta HF Integrale

Pentru a putea fi omologate in Grupa A, regulamentul cerea ca producatorul sa dezvolte masini de strada bazate pe cele de curse. Asa s-au nascut Delta HF 4WD si HF Integrale, din care italienii au produs 44,296 de unitati in total.

Masinile localizate in California si care isi cauta un nou proprietar, sunt, dupa cum spuneam intr-o conditie excelenta, au kilometri foarte putini in bord, singura diferenta fiind faptul ca sunt produse la distanta de un an. Prima este produsa in anul 1989 si are sub capota motorul de 8V, iar cealalta a parasit portile fabricii in 1990 si este propulsata de motorul de 16V.

Lancia Delta HF Integrale

Acum, pentru a inlatura orice nelamurire, va vom explica cum sta treaba. Amandoua au sub capota motorul de 2.0 litri turbo, dar in 1989 italienii au introdus varianta 8V care cu ajutorul turbinei Garrett T3 dezvolta 185 de cai putere si 303 Nm cuplu.

Lancia Delta HF IntegraleLancia Delta HF Integrale

La putin timp dupa, au revenit cu varianta 16V, care scotea din acelasi propulsor de 2.0 litri, de aceasta data multumita unor injectoare mai mari, o turbina imbunatatita si un intercooler mai eficient, 200 de cai putere si o acceleratie de la 0 la 100 de km/h in 5.5 secunde.

Lancia Delta HF Integrale

Lancia Delta HF Integrale produsa in anul 1989 are un pret de pornire de 17.000 de dolari, in timp ce cea de-a doua are un pret fix de 55.000 de dolari.

Lancia Delta HF Integrale

Lancia Delta HF Integrale

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Lancia Delta HF Integrale
mai multe