DeLorean DMC-12 se intoarce...in prezent. Legendarul model intra din nou in productie

DeLorean DMC-12 se intoarce...in prezent. Legendarul model intra din nou in productie
  • DeLorean DMC-12 intra din nou in productie
  • Americanii vor construit o masina pe luna la uzina din Texas
  • Noul DMC-12 va veni intr-o forma usor imbunatatita, dar la fel de exclusivista ca si versiunea originala
Distribuie pe Facebook

Legendarul DMC-12 se intoarce pe piata, dupa ce americanii de la DeLorean au deschis oficial comenzile. Viitorii clienti pot aplica deja pentru un exemplar, chiar si fara a plati un avans.

DeLorean-ul DMC-12 este una dintre cele mai cunoscute masini din istorie. Aceasta a fost produsa de americanii de la DeLorean Motor Company intre anii 1981-1983. Modelul este cunoscut in special datorita usilor de tip gullwing, dar si pentru rolul pivotant pe care l-a avut in trilogia Back to the Future.

In cei doi ani de viata, DMC-12 a fost produs in aproximativ 9.000 de exemplare, si a suferit mai multe imbunatatiri la nivelul capotei, jantelor sau al habitaclului. Chiar daca nu a fost o masina extrem de rapida, sau nici macar fiabila, DeLorean-ul si-a castigat rapid o multime de fani, care au ramas cu un gol in inima atunci cand productia a fost oprita in 1983.

La inceputul acestui an, noua companie DeLorean Motor Company infiintata de omul de afaceri englez Stephen Wynne in 1995, declara ca planuieste sa aduca la viata masina care si-a pus amprenta atat de adanc pe industria auto.

Datorita faptului ca s-a gasit portita potrivita din lege, si ca se pot evita costisitoarele teste de impact impuse de piata din SUA, avand in vedere numarul redus de exemplare care vor fi comercializate, momentul mult-asteptat a sosit.

Constructorul american a deschis oficial comenzile pentru modelul DMC-12, care vine intr-o forma usor modernizata. Primele comenzi au fost deja plasate, si este important de stiut ca se poate face acest lucru chiar si fara plata unui avans.

Pentru inceput, DeLorean va produce o singura masina pe luna la uzina din Humble, Texas, urmand ca numarul sa creasca daca va exista suficienta cerere. Americanii sustin ca au suficiente componente originale pentru a construi 300 de unitati identice cu versiunea din anii 80, insa cu o serie de imbunatatiri, la nivelul franelor, suspensiei si interiorului.

Trecand de problema eficientei, originalul DMC-12 beneficia de un motor V6 care dezvolta doar 130 de cai putere, ceea ce nu putea fi considerat suficient nici in acele vremuri, daramite astazi.

Desi americanii nu au oferit informatii concrete despre acest lucru, unele voci sustin ca vechiul propulsor va fi inlocuit cu un agregat V6 sau chiar V8, capabil sa livreze intre 300 si 400 de cai putere.

Daca initial DeLorean-ul DMC-12 avea un pret de pornire de 25.000 de dolari, aflati ca pentru versiunea moderna va trebui sa scoateti din buzunare cel putin 100.000 de dolari, adica echivalentul a maxim 90.000 de euro.

Distribuie pe Facebook
mai multe