Doar trei astfel de masini exista in lumea intreaga, iar una e de vanzare. Cat costa acest Mercedes 560 SL 6.0 AMG

Doar trei astfel de masini exista in lumea intreaga, iar una e de vanzare. Cat costa acest Mercedes 560 SL 6.0 AMG
  • Un exclusivist Mercedes 560 SL din '86 e de vanzare in Monaco
  • Exemplarul cu pricina ascunde sub capota un V8 AMG de 6 litri
  • Nota de plata a roadster-ului german se ridica la 300.000 euro
Distribuie pe Facebook

Un Mercedes 560 SL fabricat la mijlocul anilor '80 si echipat cu motorul AMG V8 de sase litri este de vanzare in Monaco. Doar trei astfel de exemplare exista in lumea intreaga, cel prezent in cazul de fata apartinandu-i lui Michael Schumacher.

Sa zicem ca ai la dispozitie 300.000 de euro pentru achizitionarea unui automobil. Pe ce ai prefera sa-i cheltuiesti? Ai alege un model nou-nout sau te-ai apuca sa cauti printre masinile care au facut istorie?

Indiferent de care parte a baricadei te afli, trebuie sa o recunosti: urmatorul Mercedes 560 SL 6.0 AMG este genul de autoturism pe care nu il poti ignora nici macar sa vrei.

Mercedes 560 SL 6.0 AMGMercedes 560 SL 6.0 AMG

Pentru ca, in primul rand, sansele de a mai vedea altul la fel tind catre zero: numai trei astfel de autoturisme exista in lumea intreaga, conform anuntului de vanzare ce insoteste exemplarul din cazul de fata.

Avem apoi motorul V8 de 6.0 litri dezvoltat de AMG inainte de a deveni parte integranta a Mercedes, despre acest 560 SL spunandu-se inclusiv ca i-a apartinut lui Schumacher.

Mai mult de-atat, masina cu pricina se mai poate lauda si cu o restaurare realizata ca la carte de un fost ex-inginer al companiei din Affalterbach, plus cateva imbunatatiri care nu pot fi trecute cu vederea.

Mercedes 560 SL 6.0 AMG

Scurt si direct la obiect, interiorul original finisat in bej a fost inlocuit cu unul albastru, aceeasi culoare intampinandu-ne chiar si la nivelul ornamentelor din lemn masiv.

Volanul cu airbag si design in patru spite are ca sursa de provenienta un modern E55 AMG, lista cu optiuni incheindu-se in cele din urma cu diferentialul mecanic si bancheta spate realizate custom.

Revenind la punctul de pornire, tu pe ce ai prefera sa cheltuiesti 300.000 de euro? Un automobil nou-nout sau un model legendar, cum este acest Mercedes 560 SL 6.0 AMG?

Mercedes 560 SL 6.0 AMGMercedes 560 SL 6.0 AMG

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (24) Poze Mercedes 560 SL 6.0 AMG
mai multe
Publicat în categoria: Old School Cars DATA PUBLICĂRII: 29 Martie 2016