Evolutia estetica a Chevrolet-ului Camaro. O istorie in imagini

Evolutia estetica a Chevrolet-ului Camaro. O istorie in imagini
  • Primul Chevrolet Camaro a fost lansat in 1967
  • Muscle car-ul american numara momentan cinci generatii
  • Un nou model va fi prezentat la mijlocul lui mai
Distribuie pe Facebook

Cinci volume si milioane de exemplare vandute. Cum de-a reusit Camaro sa devina una dintre cele mai de succes povesti ale Chevrolet? Iti spunem noi: are legatura cu design-ul exterior.

Chevrolet Camaro - EvolutieIstoria modelului Chevrolet Camaro debuteaza in urma cu aproximativ cinci decenii, in 1967. Prima generatie a legendarului muscle car de peste Ocean impresioneaza prin masculinitatea sa, liniile si formele proeminente ale caroseriei emanand o agresivitate debordanta. Si asta fara sa inspire catusi de putina vulgaritate.

Chevrolet Camaro - EvolutieTrei ani mai tarziu, modelul Chevrolet Camaro se reinventeaza complet, cea de-a doua sa generatie venind cu blocuri optice duble si rotunde atat la nivelul partii frontale, cat si celei posterioare. Grila radiatorului creste si ea in dimensiuni, in timp ce capota bombata a motorului se aplatizeaza.

Chevrolet Camaro - EvolutieSpre deosebire de ultima sa patanie, Chevrolet a asteptat pana in 1982 - adica aproximativ 12 ani, pentru a veni cu o noua reiteratie a modelului sau de mare succes. Iar acest lucru se observa din plin, singurele asemenari intre cel de-al treilea Camaro si primele doua regasindu-se doar la nivelul... denumirii.

Chevrolet Camaro - EvolutieCea de-a patra generatie a legendarului muscle car de peste Ocean nu a sosit mai devreme de 1993, cei care au asteptat cu sufletul la gura un nou Chevrolet Camaro fiind rasplatiti cu un design modern si extrem de aerodinamic - vezi oglinzile "integrate" la nivelul aripilor fata, evoluat din cel caracteristic modelului anterior.

Chevrolet Camaro - EvolutieActualul Chevrolet Camaro a fost lansat pe piata in cursul anului 2010, cea de-a cincea gemneratie putand fi considerata cu mare usurinta o reinterpretare contemporana a primului model - exceptand blocurile optice posterioare duble, care ne duc cu gandul la cea de-a doua reiteratie a legendarului muscle car de peste Ocean.

Asadar, acestea fiind spuse si vazute, care este generatia de Chevrolet Camaro care iti surade cel mai mult?

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Chevrolet Camaro - Evolutie
mai multe