Masina condusa de omul care a proiectat Bugatti Chiron

Masina condusa de omul care a proiectat Bugatti Chiron
  • Seful departamentului de design al Bugatti conduce in weekend-uri un Porsche 911 SC din '81
  • Masina germana a fost restaurata si modificata pentru un plus de putere, respectiv minus de kilograme
  • Lista cu bunatati include acum 290 CP, 820 kg, cutie manuala in cinci trepte si tractiune spate
Distribuie pe Facebook

Insarcinat cu indrumarea si conducerea departamentului de design al companiei Bugatti, Achim Anscheidt este genul de om care nu face nazuri atunci cand vine vorba despre transportul propriei persoane.

Atat in zilele de luni, cat si in cele de marti ori miercuri, joi sau vineri, germanul apeleaza fie la bicicleta, fie la tren, fie la un Volkswagen Golf GTI pentru a se deplasa spre locul de munca creatie, insa odata ce weekend-ul si-a intrat in drepturi, ei bine...

... situatia se schimba radical, iar eroul acestui material scoate din garaj un superb Porsche 911 SC. Unul fabricat la inceputul anilor '80 si restaurat la un moment dat cu ajutorul caroserului Willi Thom.

Masina condusa de omul care a proiectat Bugatti Chiron

Masina condusa de omul care a proiectat Bugatti ChironMasina condusa de omul care a proiectat Bugatti Chiron

Pe langa pasiunea pentru automobilele marcii din Stuttgart, seful departamentului de design al companiei Bugatti mai are o pasiune si pentru minimalism - care a dus la indepartarea banchetei spate, a radio-ului si chiar a sistemului de incalzire.

In contrast total cu reducerea greutatii, care depaseste cu putin 800 de kilograme, acelasi Achim Anscheidt ne mai povesteste si despre cum puterea motorului de trei litri a fost crescuta pana la aproape 300 CP.

Adaugam in meniu si o cutie manuala cu cinci rapoarte, respectiv un sistem de tractiune spate, iar acum intelegem pe deplin la ce se referea germanul atunci cand folosea termeni precum "intoarcerea la origini" sau "dinamica asemanatoare unui cart".

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Masina condusa de omul care a proiectat Bugatti Chiron
mai multe
Publicat în categoria: Old School Cars DATA PUBLICĂRII: 22 Septembrie 2016