Mercedes sarbatoreste patru decenii de la nasterea legendarului W123

Mercedes sarbatoreste patru decenii de la nasterea legendarului W123
  • Mercedes sarbatoreste patru decenii de la nasterea legendarului W123
  • Faimosul model german de clasa medie a fost lansat pe piata in ianuarie 1976
  • Acesta va ramane intotdeauna in istoria lumii auto pentru stilul si tehnologia oferite
Distribuie pe Facebook

Construit ca un tanc, disponibil in motorizari variate si echipat cu tehnologii moderne. Asa poate fi descris, pe scurt, legendarul Mercedes W123, model care implineste zilele acestea patru decenii de existenta.

Nu se mai fac masini ca pe vremuri, spune o veche vorba din popor confirmata inclusiv de legendarul Mercedes W123, ajuns intre timp la respectabila varsta de 40 de ani.

Cate dintre autoturismele din ziua de astazi vor mai functiona si peste patru decenii nu stie inca nimeni, singura certitudine fiind ca modelul german de clasa medie inca o face. Si destul de bine, am putea adauga.

Lansat pe piata in ianuarie 1976, acesta a reusit sa impresioneze negresit publicul cu formele si tehnologiile sale, productia pe primul an gasindu-si aproape instant clientii necesari.

Mercedes W123

De fapt, cererea pentru legendarul Mercedes W123 a fost atat de mare incat exemplarele initiale aveau sa se vanda in primele 12 luni cu acelasi pret cu care fusese cumparate de noi. Impresionant, nu-i asa?

Ei bine, atunci afla ca exista o intreaga lista de calitati multumita carora modelul german de clasa medie a reusit sa intra si ramana in Hall of Fame-ul industriei auto.

Printre acestea se numara si design-ul elegant - cu blocuri optice montate orizontal, inspirat de generatia S-Class W116, de la aceeasi limuzina provenind inclusiv suspensia fata de tip double-wishbone.

Siguranta pasagerilor a reprezentat un alt capitol important in cariera legendarului Mercedes W123, pachetul cu optiuni fiind completat din 1982 si cu airbag-uri.

Mercedes W123

O alta dovada a faptului ca modelul german de clasa medie a fost cu mult timp inaintea vremurilor sale consta in versiunile de motorizare care s-au perindat pe sub capota acestuia.

Altfel spus, pe langa unitatile pe benzina si motorina oferite publicului larg, acesta a cochetat si cu ideea unui sistem de propulsie electric, respectiv pe baza de hidrogen.

Glorioasa cariera a legendarului Mercedes W123 s-a incheiat in 1986, dupa aproximativ 2.7 milioane de unitati - atat sedan-uri, cat si break-uri sau coupe-uri, comercializate la nivel global.

AFLA DE AICI DE UNDE VINE NUMELE DE MERCEDES COBRA!

Mercedes W123

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Mercedes W123
mai multe
Publicat în categoria: Old School Cars DATA PUBLICĂRII: 28 Ianuarie 2016