Modele de colectie Mercedes, estimate la 20 de milioane de lire sterline, scoase la vanzare

Modele de colectie Mercedes, estimate la 20 de milioane de lire sterline, scoase la vanzare
  • Un colectionar din Europa isi vinde colectia de masini clasice Mercedes-Benz
  • Aceasta include 74 de masini, printre care si cele mai importante modele ale secolului trecut
  • Intreaga colectie auto este evaluata la aproximativ 20 de milioane de lire sterline
Distribuie pe Facebook

Un colectionar anonim din Europa isi vinde intreaga colectie de masini clasice Mercedes-Benz la o licitatie ce va avea loc, in acest weekend, in Londra. Cele 74 de masini, printre care si cele mai importante modele ale secolului trecut, sunt evaluate la 20 de milioane de lire sterline.

"The Ultimate Mercedes-Benz Collection", asa cum este numita flota de masini clasice, include limuzine, decapotabile, masini sport si chiar ambulante, scrie Daily Mail. Impresionanta colectie va fi pusa in vanzare in aceasta duminica, pe 8 septembrie, in cadrul celei mai mari licitatii auto care va avea loc in Regatul Unit. Ceea ce este cu adevarat interesant este faptul ca toate aceste bijuterii pe patru roti apartin unui singur om, un colectionar din Europa care a dorit sa ramana anonim.

Colectie Mercedes

Vedeta colectiei este modelul Mercedes 1938 540K Cabrio, estimat ca se va vinde cu un pret intre 1.3 milioane si 2.5 milioane de lire sterline. Iar proprietarul are nu unul, ci doua astfel de autoturisme in garajul sau. 540K Cabrio este una din cel mai cautate masini clasice germane, fiind considerata apogeul ingineriei auto de dinainte de razboi.

Colectie Mercedes

Alte automobile care se remarca sunt un Mercedes Simplex din 1905, capabil sa atinga 110 km/h si sa dezvolte 68 de cai putere, precum si trei modele 300 SL, dintre care un Gullwing din 1956, estimat ca se va vinde pentru 900.000 de lire sterline.

Colectie Mercedes

"La o colectie de o asemenea marime, exista cate o masina care sa multumeasca pe toata lumea, inainte sau dupa razboi, cu plafon sau fara plafon, in doua usi, in patru usi, supraalimentata, aspirata normal, masini mari sau masini mici", explica Peter Wallman, specialist auto din cadrul RM Auctions, compania organizatoare a licitatiei.

Colectie Mercedes

In afara celor 74 de Mercedes-uri, organizatorii mai pun in vanzare si colectia de masini sport detinuta de lordul Laidlaw, cel de-al saptelea cel mai bogat scotian. Autoturismele sale sunt evaluate la 17 milioane de lire, ceea ce inseamna ca vanzarile ar putea totaliza peste 40 de milioane de lire sterline, depasind astfel recordul inregistrat de casa de licitatii Bonhams de la Festivalul Goodwood din acest an.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Colectie Mercedes
mai multe