Povestea celui mai putin rulat Plymouth HEMI Cuda pe care banii il pot cumpara

Povestea celui mai putin rulat Plymouth HEMI Cuda pe care banii il pot cumpara
  • Mecum Auctions scoate la licitatie un Plymouth 'Cuda nou-nout
  • Exemplarul in cauza numara numai 130 kilometri la bord
  • Americanii spera sa obtina intre 600 si 800 mii dolari
Distribuie pe Facebook

Legendarul muscle car de peste Ocean vine insa cu un pret pe masura calitatilor sale: undeva intre 600 si 800 de mii de dolari spera sa obtina cei de la Mecum Auctions pe aceasta masina.

Povestea celui mai putin rulat Plymouth HEMI Cuda al istoriei incepe la data de 25 mai 1970. Cateva zile mai tarziu de la momentul iesirii de pe portile fabricii din Los Angeles, remarcabilul muscle car ajunge la dealer-ul Shreves Plymouth-Dodge, pentru a intra in posesia lui Bill Reardon din orasul Clarksburg, Virginia de Vest.

Chiar daca realizata pe comanda speciala, noua achizitie a americanului in varsta de 62 de ani nu scapat pentru prea mult timp neatinsa, admisia si carburatoarele, respectiv rotile spate si amortizoarele fata din dotarea sa fiind inlocuite cu unele capabile sa ofere un plus de performanta pentru pista de drag. Inlocuite, dar pastraste si stocate cu grija, in cele mai bune conditii.

Plymouth Hemi Cuda de vanzare

Plymouth Hemi Cuda de vanzare

Dupa un prim sezon si 30 de participari succesive - unele cu rezultate de invidiat, sub 11 secunde, Bill Reardon se stinge subit din viata. Dupa moartea sotiei acestuia din 1977, Plymouth-ul HEMI Cuda este vandut de catre fiul celor doi unui anumit Marvin Dillion, care readuce remarcabilul muscle car in starea sa originala.

Numai 67 de kilometri fusesera parcursi pana la acel moment. Nici noul proprietar nu s-a aratat insa mai generos din acest punct de vedere, ceasurile de bord fiind miscate pentru doar o mila in urmatorii 16 ani. Alti trei proprietari si aproximativ 30 de kilometri mai tarziu, masina americana ajunge pe mainile lui John Arruza din orasul Thomasville, Carolina de Nord.

Specialist intr-ale motoarelor HEMI, acesta isi face numarul de magie si la nivelul ultimei sale achizitii, pe care o conduce apoi pana la cei 130 de kilometri din ziua de astazi. Remarcabilul muscle car nu a fost niciodata restaurat (in adevaratul sens al cuvantului) de la momentul iesirii de pe portile fabricii si in prezent, asa ca toate piesele sunt originale.

Inclusiv motorul V8 de sapte litri ce lucreaza impreuna cu o transmisie automata Torqueflite pentru a livra rotilor spate un total de 425 de cai putere. Drept urmare, americanii de la Mecum Auctions par sa aiba toate motivele din lume pentru a visa la cei 600 - 800 de mii de dolari pe care spera sa-i obtina pe aceasta masina. Sau nu?

Plymouth Hemi Cuda de vanzare

Plymouth Hemi Cuda de vanzare

Toate caracteristicile magice ale celui mai putin rulat Plymouth HEMI Cuda pe care banii il pot cumpara:

  • Este unul dintre ultimele 10 exemplare HEMI Cuda model 1970 iesite de pe portile fabricii din Los Angeles;
  • Iese in evidenta printr-o combinatie clasica de exterior rosu, plus interior negru;
  • Priza de aer a capotei motorului aduce o pata de argintiu, pe cand cele doua tips-uri ale evacuarii se remarca printr-un crom stralucitor;
  • Jantele finisate in doua culori vin la pachet alaturi de anvelope Goodyear F60-15 Polyglas GT;
  • Scaunele sport dispun de tapiterie din vinilin, in timp ce volanul si consola centrala propun accente din lemn;
  • Propulsia ii revine unei unitati V8 de sapte litri, ce lucreaza alaturi de o transmisie automata;
  • Numai 130 de kilometri indica ceasurile de bord.
Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze Plymouth Hemi Cuda de vanzare
mai multe
Publicat în categoria: Old School Cars DATA PUBLICĂRII: 27 Aprilie 2015