Uite pentru ce s-a mai licitat in ultimele luni! Vezi la ce preturi au ajuns aceste masini

Uite pentru ce s-a mai licitat in ultimele luni! Vezi la ce preturi au ajuns aceste masini
  • Ferrari 275 GTB/C
  • Chevrolet Corvette
  • Cord 812 Phaeton
Distribuie pe Facebook

Licitatiile auto din ultimii ani au inceput sa fie din ce in ce mai frecventate, pe masura ce modele surprinzatoare de masini de epoca isi fac aparitia pe podiumul show-urilor organizate de casele de licitatii din toata lumea. 2014 este un an care ii face pe colectionari foarte atenti, pana acum inregistrandu-se cateva surprize in lumea licitatiilor auto. Iata care au fost acestea si cu ce pret au fost achizitionate!

1. Ferrari 275 GTB/C

Un Ferrari vechi de o jumatate de secol va fi vedeta licitatiei organizate pe 15 august in Monterey, California. Modelul 275 GTB/C este una din cele trei modele Ferrari asamblate manual in 1965, iar la mijlocul anilor a mai fost licitat o data pentru suma de 1,13 milioane dolari. De aceasta data, expertii sustin ca modelul de curse poate ajunge la aproximativ 30 de milioane dolari.

Lucru ciudat, Ferrariul acesta, desi a fost construit special pentru cursele de masini, nu a intrat niciodata pe un circuit intr-o competitie oficiala. Masina si-a petrecut cei 50 de ani fiind folosita mai mult pe drumurile publice de catre proprietarii sai.

Performantele sale: 300 km/h, motor V12, 300 CP si aspectul impecabil l-au facut pe unul dintre expertii care organizeaza licitatie sa vorbeasca despre "o oportunitate unica in viata". Aceasta si pentru ca nimeni nu se asteapta sa mai vada acest model iesind inca o data pe piata.

Masini Licitate

2. Chevrolet Corvette 1967

Pe plaiurile americane, 2014 chiar a inceput multumitor pentru cautatorii de masini clasice. Cine si-a dorit acest exemplar de Chevrolet Corvette din 1967 a scos din buzunar nu mai putin de 3,85 de milioane dolari. Licitatia s-a tinut in prima jumatate a lunii ianuarie, iar Corvette-ul a atins acest pret fiind unul din cele 20 de exemplare iesite pe poarta uzinele GM in acel an.

Masini Licitate

3. Cord 812 Phaeton - 1937 (foto sus)

Nu mai putin ravnit a fost si acest exemplar de Cord Phaeton 812, chiar daca pretul cu care a fost adjudecat la o licitatie tinuta in aprilie in Palm Beach-Florida nu a urcat spre cotele astronomice ale modelelor de mai sus. Masina, fabricata sub sigla Auburn AC in 1937 s-a vandut totusi cu 120.000 de dolari. Un pret bun pentru o decapotabila clasica.

4. Messerschmitt KR-200 Convertible

Prin anii '50, fostele uzine ale aviatiei militare germane aveau voie sa produca orice, mai putin arme. Acestea au fost conditiile in care si-a facut loc in lume si scuterul cu trei locuri, mansa si cabina Messerschmitt KR-200 Convertible, cunoscut si sub numele Kabinenroller. Cu toate acestea, inginerul Fritz Fend nu s-a gandit vreodata ca "jucaria" produsa in uzinele Meserschmitt intre 1955-1964 va ajunge sa stabileasca un record in lumea scuterelor. La aceeasi licitatie din Palm Beach, un exemplar Kabinenroller din 1957 a fost adjudecat cu 45.650 de dolari.

Masini Licitate

5. BMW Isetta 300

Isetta a fost un concept de microcar gandit de italieni si realizat sub licenta in vreo 7 tari de pe glob. Inclusiv nemtii au picat prada conceptului italian, BMW realizand numai putin de patru variante de micro-masini Isetta. BMW Isetta 300 a fost fabricata intre 1956-1962 in peste 160.000 de exemplare, fiind una dintre masinile destinate cumparatorilor din clasa medie, masina dovedindu-se excelenta ca automobil de oras sau pentru distante scurte. Un exemplar pus in vanzare la o licitatie de la sfarsitul lunii aprilie a atins suma de 55.000 de dolari.

Masini Licitate

6. Mercedes-Benz 300SL Gullwing Coupe

Printre starurile licitatiilor auto, Mercedes-Benz 300SL Gullwing are un loc clar stabilit. Prea putini proprietari ai unui "pescarus" Mercedes sunt dispusi sa isi vanda bijuteria detinuta. Aceasta si pentru ca numarul exemplarelor produse este de 3.258. Dintre acestea, 1400 sunt model coupe, iar 1852 sunt roadstere. Nu este de mirare, deci, ca un model de Gullwing Coupe s-a vandut cu 2,85 milioane de dolari la inceputul anului intr-o licitatie organizata de casa Barrett-Jackson, in Scottsdale, Arizona.

Masini Licitate

7. Alfa Romeo 8C Touring Spider

Spider-ul clasic de la Alfa Romeo este produs in 1932 si a fost condus in celebrul circuit de la Le Mans de legendarii piloti britanici Tim Birkin si Earl Howe. Masina va intra in vanzare la sfarsitul acestei saptamani la licitatie organizata de casa Bonham, organizatorii estimand ca va fi achizitionata cu o suma cuprinsa intre 4,2 si 6,7 milioane de dolari. In 2012, un Bentley din 1929 condus de cei doi piloti la Lemans a doborat recordul de 8 milioane de dolari la o licitatie organizata de aceeasi casa.

Masini Licitate

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Masini Licitate
mai multe