Un Alpina B8 E36 e de vanzare pentru 26.800 de dolari

Un Alpina B8 E36 e de vanzare pentru 26.800 de dolari
  • Un BMW E36 modificat de Alpina este de vanzare pentru 26.800 dolari
  • Modelul ascunde sub capota un motor V8 aspirat de patru litri si 310 CP
  • Exemplarul cu pricina are o vechime 16 ani si doar 63.000 km la bord
Distribuie pe Facebook

Aproximativ 20 de mii de euro pentru un BMW Seria 3 vechi de 16 ani? Se poate spune si asa, insa in cazul de fata nu avem de-a face chiar cu un oarecare exemplar, ci cu unul dintre cele cinci Alpina B8 E36 fabricate vreodata.

Navigand pe internet in incercarea noastra de inlatura plictiseala oboseala caracteristica zilei de vineri, ne-am lovit din intamplare peste anuntul de vanzare al unui BMW Seria 3 (E36) modificat de Alpina. Nimic neobisnuit pana aici, ne-am spus la prima vedere, insa citind mai atent informatiile din postul respectiv am realizat intr-un final despre ce era vorba cu adevarat.

Alpina B8 E36Alpina B8 E36

Alpina B8 E36

Nu, exemplarul respectiv nu era doar un alt oarecare BMW Seria 3 (E36) modificat de Alpina, ci un veritabil Alpina B8 cu motor V8 de patru litri, 310 cai putere si 406 Newton-Metri, plus cutie manuala cu sase trepte de viteza. Unul dintre cele cinci fabricate in total si probabil singurul dintre acestea care se poate lauda cu numai 63 de mii de kilometri la bord.

In stilul caracteristic celebrei companii de tuning, modelul Alpina B8 se bucura si de o serie de imbunatatiri subtile, cei mai atenti la detalii urmand a observa imediat prelungirea aplicata spoilerului fata, pragurile laterale redesenate sau eleronul destinat capotei portbagajului. Cat despre jantele cu design multispita, ei bine... acestea nici nu ar mai trebui pomenite.

Am putea aduce in discutie, in schimb, (si) cele cateva imbunatatiri destinate aspectului interior, precum ceasurile de bord restilizate sau insertiile de verde si albastru, caracteristice tunerului german de altfel, ce accesorizeaza volanul in trei spite, scaunele sport si, nu in ultimul rand, fetele usilor. De asemenea, un alt elemente care trebuie precizat cu orice pret este... pretul de achizitie: aproximativ 26.800 dolari.

Alpina B8 E36Alpina B8 E36

Alpina B8 E36

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Alpina B8 E36
mai multe