Un Corvette ZR1 din '93 a fost scos la vanzare in SUA. Cat costa exclusivista masina americana

Un Corvette ZR1 din '93 a fost scos la vanzare in SUA. Cat costa exclusivista masina americana
  • Un Corvette ZR1 din '93 a fost scos la vanzare in SUA
  • Exemplarul cu pricina a parcurs pana in prezent doar 29.071 km
  • Pretul de vanzare a fost stabilit la 29.900 de dolari
Distribuie pe Facebook

Este una dintre cele mai ravnite masini americane, fisa sa tehnica aducand in prim plan o motorizare V8 de 5.7 litri si 405 cai putere. Aceeasi prima generatie a modelului Chevrolet Corvette ZR1 se mai poate lauda insa si cu o transmisie manuala in sase rapoarte, respectiv o productie "limitata" la mai putin de 7.000 de exemplare.

General Motors a luat prin surprindere intreaga planeta la inceputul anilor '90, atunci cand a lansat pe piata prima generatie a modelului sport Chevrolet Corvette ZR1.

Dezvoltat alaturi de specialistii companiei britanice Lotus, care pe-atunci facea parte din cadrul grupului american, automobilul cu pricina impresiona in special prin motorizarea V8 ascunsa sub capota.

O motorizare aspirata cu capacitate cilindrica de 5.7 litri si care, incepand cu anul 1993, avea sa livreze rotilor spate - prin intermediul cutiei manuale cu sase rapoarte, de proveninenta ZF - undeva in jurul a 405 cai putere.

Chevrolet Corvette C4 ZR1 de vanzareChevrolet Corvette C4 ZR1 de vanzare

Asa se facea ca primul Chevrolet Corvette ZR1 lansat pe piata avea nevoie de numai 4.4 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h, modelul sport american continuand sa sprinteze apoi pana la si dupa pragul celor 290 de kilometri pe ora.

Cu astfel de cifre si numere inscrise la nivelul fisei tehnice, nu este deloc de mirare ca specialistii companiei britanice Lotus si-au lasat amprenta inclusiv la nivelul directiei, suspensiei, dar si sistemului de franare.

Indeajuns insa cu generalitatile si sa ne indreptam atentia catre exemplarul scos zilele acestea la vanzare peste Ocean, exemplar fabricat in 1993 si rulat pentru doar 29.071 kilometri, conform anuntului.

Chevrolet Corvette C4 ZR1 de vanzare

Livrat intr-o combinatie clasica de alb, plus rosu, automobilul cu pricina nu prezinta nici macar o singura urma de utilizare, chiar si interiorul imbracat partial in piele aratand ca nou.

Printre dotarile oferite de acest Chevrolet Corvette ZR1 avem scaune reglabile electric, geamuri actionate electrice, dar si aer conditionat, cruise control, inchidere centralizata sau radiocasetofon.

Referitor la pretul modelului sport american, ei bine... exemplarul in cauza va fi vandut oricarui client de acord sa achite suma de 29.900 de dolari - o suma corecta pentru un automobil a carei productie s-a oprit dupa sase ani si 6.939 unitati.

Chevrolet Corvette C4 ZR1 de vanzareChevrolet Corvette C4 ZR1 de vanzare

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (20) Poze Chevrolet Corvette C4 ZR1 de vanzare
mai multe