Un foarte rar Iso Grifo a fost descoperit intr-un hambar si acum e de vanzare

Un foarte rar Iso Grifo a fost descoperit intr-un hambar si acum e de vanzare
  • Masina este fabricata in 1967
  • Are peste 100.000 de km la bord
  • Numai 413 unitati fabricate in total
Distribuie pe Facebook

Nu sunt multi cei care au auzit de Iso Grifo, o marca italieneasca a anilor '60 care a avut de gand sa rivalizeze cu Ferrari si Lamborghini. Ideea este ca cineva a luat un design italienesc, a inghesuit sub capoata motoare uriase americane si asa s-a nascut un muscle-car european. Dar care, din pacate, nu s-a bucurat de succesul dorit.

Cum faci sa concurezi in anii '60 cu masinile realizate de Ferrari, Lamborghini, Maserati sau Alfa Romeo? Apelezi la un designer celebru de la Bertone, la un inginer care a lucrat pentru Ferrari si comanzi de peste ocean motoare uriase V8 de la Chevrolet. Ce rezulta? Un Iso Grifo, masina italieneasca extrem de puternica ce a vrut sa faca imposibilul, dar, din pacate, nu a reusit.

Iso Grifo de vanzare

Iso Grifo de vanzareIso Grifo de vanzare

Iso Autoveicoli SPA a luat nastere in 1953 si a fost compania care a inventat celebrul bubble-car Isetta pe care l-a vandut ulterior si companiei BMW. Insa firma italieneasca a mai realizat ceva: Iso Grifo, un supercar capabil sa atinga 300 km/h in anii '60, lucru de neconceput nici macar pentru rivalul direct, Ferrari. Si reteta celor de la Iso era simpla: motor cat mai puternic.

Grifo a luat nastere in 1963 si avea o caroserie GT realizata de Giorgio Giugiaro care lucra la Bertone in acea perioada. De partea mecanica si de tot ce tine de propulsie s-a ocupat fostul inginer de la Ferrari, Giotto Bizzarrini, care ulterior s-a facut si el propriile automobile, iar motoarele, in loc sa produca unele proprii, au fost comandate de la Chevrolet. In total, numai 413 de Iso Grifo au fost construite, dintre acestea supravietuind in zilele noastre doar cateva.

Iso Grifo de vanzareIso Grifo de vanzare

Iso Grifo de vanzareIso Grifo de vanzareIso Grifo de vanzare

Motoarele Chevrolet comandate de peste ocean si montate sub capota fata a masinilor Iso Grifo aveau puteri cuprinse intre 300 si 435 cp, fiind aceleasi motoare montate si pe Corvette sau alte muscle-caruri celebre din Statele Unite. Masina care este scoasa acum la vanzare de RM Sotheby's in septembrie, la Londra, are un motor relativ mic, de doar 325 cp...

Desi exemplarele in stare buna, cu motorul cel mai mare, cel de 7.0 litri big block cu 435 cp, se vand cu peste 400.000 de dolari, cam orice astfel de masina este la mare cautare. Nu e clar daca acest barn-find, o masina fabricata in 1967, parasita si descoperita intr-un hambar, plina de rugina si deloc functionala, care a vazut la viata ei peste 100.000 de kilometri parcursi, va obtine o suma cat de cat apropiata de valoarea unui exemplar impecabil. Ramane sa vedem daca si cine va cumpara aceasta masina pe care un necunoscator ar numi-o rabla...

Foto si info: RM Sotheby's

Iso Grifo de vanzare

Iso Grifo de vanzare

Iso Grifo de vanzareIso Grifo de vanzare

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (21) Poze Iso Grifo de vanzare
mai multe