Un Mercedes 'Bot de Cal' pick-up cu motor de Lexus pare ceva de vis

Un Mercedes 'Bot de Cal' pick-up cu motor de Lexus pare ceva de vis
  • Varianta pick-up s-a fabricat in anii '70
  • Este vorba de un model 220 Diesel
  • Automobilul este de vanzare din Africa de Sud
Distribuie pe Facebook

Generatia de Mercedes-Benz numita W114/W115 a fost realizata in diverse variante de caroserie, precum sedan si coupe, insa a fost realizat chiar si cu o caroserie pick-up... de fabrica. Dar undeva, in fabrica din Argentina. E vorba oricum de numai cateva exemplare, asadar aparitia unui astfel de model la vanzare pare o bucurie pentru fanii marcii.

Un Mercedes-Benz pick-up cu motorizare 220D din 1971 este cu adevarat o aparitie rara. Dar iata ca pe unele site-uri de licitatii online a aparut recent un exemplar ce pare o masina de vis. Nu doar prin faptul ca e vorba de o caroserie rara, ci si prin surpriza care se ascunde sub capota. Mai precis, motorul original cu 4 pistoane care producea sub 80 de cp a fost inlocuit cu un motor V8 japonez.

Acest pick-up care se vinde in Africa de Sud a primit sub capota un propulsor V8 de pe un Lexus, cel mai probabil un motor luat de pe un SUV, cu o capacitate de 4.6 litri si care produce aproximativ 320 cp. Destul incat aceasta camioneta sa devina cu adevarat o masina serioasa, posibil chiar si pretabila pentru drift. Mai ales ca nu doar motorul a fost schimbat, ci si elemente de suspensie si franare, ca masina veche de 44 de ani sa faca fata noilor provocari.

Mercedes Bot de CalMercedes Bot de Cal

Masinile pick-up cu motoare puternice ne plac la nebunie. Indiferent ca vorbim de Chevrolet El Camino sau de vreun Holden din Australia. Dar un Mercedes 'Bot de Cal', o masina deja clasica, intr-o caroserie asa de rara, este cu atat mai interesant. Cat despre performantele acestui 'sleeper' veritabil, nu stim nimic. Dar putem doar sa ne asteptam la viteze destul de mari, de peste 250 km/h, si un demaraj mulumita tractiunii spate de sub 7 secunde. Poate doar atunci cand este incarcata, deoarece aceasta masina este fara indoiala extrem de usoara.

Oricum, pretul masinii este extrem de mic pentru raritatea masinii si munca depusa la aceasta transformare. Vanzatorul din Africa de Sud cere 75.000 de Ranzi africani, adica 6810 dolari, adica... vreo 5000 de Euro. Problema este cu transportul, daca vrei sa o aduci in Romania: ai doua variante. Ori te urci in ea si traversezi continentul negru, ori o bag in avion si la destinatie mai platesti o data valoarea masinii.

Mercedes Bot de CalMercedes Bot de Cal

Mercedes Bot de CalMercedes Bot de Cal

Mercedes Bot de CalMercedes Bot de Cal

Mercedes Bot de CalMercedes Bot de Cal

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (16) Poze Mercedes Bot de Cal
mai multe
Publicat în categoria: Old School Cars DATA PUBLICĂRII: 17 Septembrie 2014