Am testat singura camera auto de bord cu senzor de imagine SONY, DOD LS460W

Am testat singura camera auto de bord cu senzor de imagine SONY, DOD LS460W
  • Prima si singura camera din lume cu senzor de imagine SONY, suporta ISO 3200
  • Lentile 6G SHARP ce ofera imagini mult mai clare
  • Tehnologie WDR avansata, filmare calitativa pe timp de noapte
Distribuie pe Facebook

Camerele de bord sunt un accesoriu foarte util in masinile noastre. De ce? Pentru ca pot in orice clipa sa inregistreze un eveniment important in trafic si chiar pot sa ne demonsterze nevinovatia in caz de accident. Astazi va prezentam o astfel de camera care are o multitudine de caracteristici menite sa ne faca viata mai usoara.

Motivele pentru care avem nevoie de o camera de bord sunt deja cunoscute de toti conducatorii auto si nu o sa vorbim aici despre asta ci vom prezenta acest produs care pe noi ne-a uimit si pe care vi-l recomandam cu incredere. Puteti sa achizionati acest produs de pe site-ul importatorului oficial al marcii DOD in Romania, www.iuni.ro.

Daca circulam mult cu masina, sau daca avem o afacere de transport persoane sau marfa, aceste camere sunt "un must" pentru noi si afacerea noastra. Sunt totusi cateva criterii de care trebuie sa tinem cont cand alegem o camera de bord, filmarea trebuie sa se poata face la rezolutie mare, sa poata filma bine pe timp de noapte chiar si functia de gps trebuie sa fie un criteriu de care sa tinem cont.

Noi am testat camera DOD LS460W care intruneste toate aceste cerinte si mai vine cu un plus de alte caracteristici.

Succesorul lui DOD ls430w, camera de bord DOD LS460W este prima camera auto FULL HD cu senzor de imagina SONY si permite filmarea la o rezolutie reala Full HD de 1920 x 1080i, inregistrand atat traseul parcurs, cat si viteza de deplasare a masinii, calitatea filmarilor realizate fiind net superioara fata de alte camere auto cu rezolutii interpolate care spun ca sunt 'full hd'.

DOD LS 560WDOD LS 560W

Functii principale si caracteristici importante:

  • Inregistrare audio-video la o rezolutie hd de 1920x1080i Inregistreaza traseul parcurs, cat si viteza de deplasare, cu ajutorul GPS-ul incorporat
  • Senzor G tridimensional WDR, filmarile pe timp de noapte sunt de cea mai buna calitate
  • SOS: protejeaza stergerea automata a fisierelor printr-o simpla apasare de buton
  • Alerta depasire Viteza, in functie de viteza setata
  • Senzor de imagine Sony Exmor
  • Lentile SHARP 6G
  • Meniu Limba Romana

Ce primesti in pachet?

Camerele de bord DOD vin ambalate intr-o cutie foarte eleganta, cu finisaje calitative, care dau de gol faptul ca la interior se ascunde un gadget realizat la cele mai inalte standarde. In pachet, ambalate separat, o sa gasesti camera DOD LS460W care se vede si prin peretele transparent al cutiei, un cablu USB, un cablu HDMI, adaptor bricheta 12V, suport de prindere cu ventuza, suport de prindere permanent cu banda dublu-adeziva si manualul de utilizare alaturi de un CD cu programul recomandat pentru a vedea filmarile.

DOD LS 560WDOD LS 560W

Cum se foloseste camera DOD LS460W?

Inca din capul locului, trebuie sa te obisnuiesti cu meniul ceva mai diferit. Sagetile de explorare sunt vizibile, iar tasta de OK este pozitionata sus. Pentru a porni/opri camera trebuie sa apesi butonul On/Off. Camera porneste si singura daca o bagi in priza si filmeaza automat. Pentru a inregistra audio-video trebuie sa apasati pe butonul "Rec/Ok" daca functia de inregistrare automata nu este activata. Pentru a schimba diverse trasaturi din meniu, precum rezolutia sau alte amanunte tehnice, trebuie sa intri in meniul care este foarte intuitiv si nu ai cum sa te ratacesti in el. Poti seta durata filmelor de la 2 minute in sus, acestea stergandu-se automat cand cardul se umple. Orice film poate fi insa protejat printr-o simpla apasare pe butonul SOS daca am inregistrat ceva important ce dorim sa mai vedem ulterior. Camera mai are si senzor de miscare, dar acest lucru este folositor daca lasam camera in masina pe timp de noapte, ca si monitorizare, riscand insa sa ramanem fara ea. In plus, pe fiecare clip se poate inregistra viteza masinii, data dar si locatia salvata prin GPS.


Ce ne-a placut la camera de bord DOD?

In primul rand, claritatea imaginii pet imp de zi cat sip e timp de noapte, designul aparatului, lentilele 6G SHARP si ISO 3200 dat desensibilitatea senzorului de imagine SONY. Ne-a mai placut si functia Head-Up Display care ne arata viteza reala prin GPS. Pe ecran este indicata si directia prin intermediul unei busole, dar acest lucru nu este ceva foarte util. In plus, pe ecran mai este aratata si limita de viteza, insa aceasta trebuie bagata manual ca si o avertizare pentru a nu depasi limita de viteza. Este un lucru bun, dar pe care nu-l vei folosi foarte des. Luminozitatea minima a lentilei este de f1.6, inca un plus adus camerei ce permite sa capteze imagini clare pe timp de noapte.

DOD LS 560WDOD LS 560W

Ce poate fi imbunatatit la camera DOD LS460W?

Pozitia mufei in care intra cablul de alimentare. Este in partea de sus a camerei, nu este neaparat un lucru neplacut ci doar un loc nefiresc pentru ca firul vine automat in jos. In schimb in cazul in care alegem sa tragem cablul de alimentare pe langa parbriz si sa coboare in jos pe langa oglinda pozitia mufei ne avantajeaza.

Autonomia bateriei nu este foarte mare. Ca toti ceilalti producatori de camere auto, nici DOD nu tine cont de autonomia bateriei, pe motiv ca aceasta se afla tot timpul in masina unde este alimentata de la priza, noi totusi ne-am dori ca autonomia sa fie mai mare si eventual sa putem folosi aceste camere si in afara autoturismului - speram ca la generatiile viitoare acest lucru va fi posibil.

Cat costa camera?

Pe site-ul imporatorului marcii DOD pretul pentru modelul LS460W este de 999 de lei. Tinand cont ca este o camera Full HD cu rezolutie reala, modul GPS, lentile SHARP si cu senzor Sony ce permite filmarea la o calitate superioara, pretul este unul corect. Aparatul vine cu o garantie de 24 luni, iar cardul micro-SD nu este inclus in pret.

Am reusit sa obtinem un DISCOUNT DE 10% doar pentru abonatii si vizitatorii nostri IN PERIOADA 29.sep-05.oct LA ACEST MODEL DE CAMERA!

Tot ce trebiue sa faceti este sa spuneti ca ati gasit articolul pe 4tuning.ro iar agentii de vanzari va vor aplica discountul.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (11) Poze DOD LS 560W
mai multe
Publicat în categoria: Piese si Accesorii Auto DATA PUBLICĂRII: 6 Octombrie 2014