Antigelul fara apa: eficient sau poveste de marketing?

Antigelul fara apa: eficient sau poveste de marketing?
  • Antigelul Evans este singurul de acest tip
  • Solutia are la baza niste compusi chimici
  • Acest antigel isi pastreaza proprietatile toata viata
Distribuie pe Facebook

Pe piata din Romania a aparut un lichid de racire fara apa. Desi suna ciudat, se pare ca acesta este o solutie care combate toate problemele provocate de apa, precum rugina, incalzire sau presiune. Iata cateva detalii despre acest antigel interesant si speram ca la final sa ne spui si tu parerea ta.

Toate masinile din ziua de azi functioneaza cu lichid de racire. Iar majoritatea antigelulilor din comert au proprietati chimice care nu permit coroziunea pieselor interne ale motorului. Dar, chiar daca cele mai moderne solutii de racire se mandresc ca sunt bune si ca nu dauneaza cu nimic motorului, acestea sunt pe baza de apa, iar acest lucru se pare ca vine cu un set de probleme. Cel putin, aparent.

Un antigel, oricat de modern ar fi, G12 sau G13, este compus din solutii chimice si apa distilata. Chiar daca pe ambalaj este scris ca protejeaza si ca are un punct de fierbere ridicat, se pare totusi ca apa din el dauneaza in timp motorului si pot aparea probleme la racire sau cu presiunea in conditii extreme de incalzire. Aici au gasit cei de la Evans o portita si se mandresc ca lichidul lor de racire are doar avantaje. Asa sa fie?

Antigelul fara apa Evans este realizat in laborator numai din compusi chimici, fara apa deloc. Iar acest lucru, se pare, are urmatoarele avantaje fata de un antigel obisnuit. Adica are o temperatura de fierbere care incepe de la 150 de grade Celsius, asadar presiunea in sistem poate sa apara la aceasta temperatura. In plus, compozitia lui este complet neutra asupra pieselor metalice sau din aluminiu, adica nu le corodeaza, nu rugineste si nu se depune pe ele.

Un alt aspect interesant al lichidului de racire Evans este faptul ca are in compozitie o solutie anti-inghet ce rezista pana la -40 de grade Ceslius. Iar cel mai important avantaj este faptul ca, odata umplut sistemul de racire cu acest lichid, el va tine o viata intreaga si nu necesita inlocuire. Mai mult, el nu se evapora in timp.

Evans

La ce masini este cu adevarat bun lichidul Evans?

Acest antigel se poate instala in absolut orice masina. Insa este justificata folosirea lui doar la masinile de competitie, care functioneaza la temperaturi mai inalte, fiind alergate la turatii mari. Adica lichidul Evans isi justifica pretul doar la masinile de curse, acolo unde trebuie evitata fierberea intr-un regim agresiv de condus, sau la orice alta masina care merge intr-un mediu cu temperatura ridicata, cum ar fi in desert.

Asadar, este bine sa folosesti lichidul de racire Evans in masina ta doar ca sa nu mai ai grija schimbului de antigel o data la cativa ani, asa cum este indicat. Dar justificarea pretului sau mai ridicat decat cel al unui antigel de calitate obisnuit se face in cazul masinilor de motorsport, pentru a beneficia de un punct de fierbere mai ridicat si pentru evitarea cresterii presiunii din sistem.

Evans

Pretul unui bidon de 5 litri cu lichid de racire Evans este de 399 de lei, in timp ce un automobil de strada poate functiona cu amestec antigel si apa de 50/50 care costa doar 50 de lei. Asadar si pretul este inca un motiv care vine in intarirea ideii ca Evans este un antigel special pentru masinile de competitie.

Pentru mai multe detalii despre lichidul de racire Evans, intra pe www.racingnick.ro

SPUNE-NE SI TU PAREREA TA DESPRE ACEST LICHID DE RACIRE FARA APA!

Sondaj

Ti-ai cumpara lichid de racire fara apa?

Distribuie pe Facebook
mai multe