Cei de la TUV si-au dat OK-ul pe anvelopele Goodyear

Cei de la TUV si-au dat OK-ul pe anvelopele Goodyear
Distribuie pe Facebook

Premiera mondiala la standul Goodyear Dunlop de la targul REIFEN din Germania - TUV SUD Automotive, una din organizatiile de testare si certificare auto de top din Europa, a confirmat ca performanta noilor anvelope concept de la Goodyear Dunlop este cotatia 'A' atat la capitolul aderenta pe carosabil umed cat si la capitolul rezistenta la rulare potrivit noului tip de gradare de pe noua eticheta UE pentru anvelope.1

Goodyear Dunlop prezinta cele doua anvelope la standul sau din cadrul targului international de anvelope REIFEN din Essen, Germania, iar dupa cum a precizat Xavier Fraipont, Director pentru Tehnologia Anvelopelor de Consum EMEA, compania este incantata sa primeasca aceasta confirmare: "TUV SUD Automotive a confirmat gradarea de exceptie conform noii etichete UE a anvelopelor concept Goodyear EfficientGrip AA Edition si Dunlop Sport BluResponse AA. Din moment ce noua legislatie UE cere producatorilor sa isi certifice singuri anvelopele in conformitate cu o serie vasta de specificatii UE sofisticate, suntem foarte incantati sa avem rezultatele reconfirmate de o astfel de organizatie extrem de reputata si una din liderii de certificare si testare din industria auto."

De la 30 mai producatorii de anvelope pot comunica voluntar performanta anvelopelor lor in acord cu noua eticheta UE, care ierarhizeaza anvelopele dupa trei criterii importante - rezistenta la rulare, aderenta pe carosabil umed si nivelul zgomotului exterior. Aceasta este similara sistemului de gradare si ierarhizare a eficientei energetice pe care consumatorii il cunosc de pe produsele electrocasnice. De la 1 noiembrie noua eticheta va deveni obligatorie pentru toate anvelopele produse incepand cu 1 iulie 2012.
Pentru a primi constant cele mai noi stiri despre noua eticheta UE pentru anvelope, cei interesati pot intra in legatura directa pe Facebook accesand www.facebook.com/eutyrelabel, pe Twitter la www.twitter.com/eutyrelabel sau pe YouTube la www.youtube.com/eutyrelabel
Despre Goodyear Dunlop:

Goodyear are peste 111 ani de experienta in dezvoltarea unei parti vitale pentru orice vehicul - anvelopa. Credem ca avem responsabilitatea de a fi implicati in dezbaterea publica privind siguranta pe care o confera o anvelopa si dorim sa contribuim la mobilitatea generala privind siguranta rutiera peste tot in lume.

In Europa, Goodyear Dunlop este semnatar al Cartei Europene pentru Siguranta Rutiera (ERSC).

Goodyear Dunlop a sprijinit ideea unei Etichete UE pentru anvelope care sa usureze sarcina fiecarui consumator in parte in procesul de judecare a performantei unei anvelope de la performantele privind protejarea mediului inconjurator pana la cele legate de cresterea sigurantei in trafic.

Goodyear Dunlop a sprijinit introducerea obligatorie a Sistemului de Monitorizare a Presiunii in Anvelope - un sistem electronic destinat monitorizarii presiunii aerului in interiorul anvelopei - obligatoriu la toate autoturismele incepand cu 2012 si la toate masinile indiferent de categorie din 2014.

Goodyear Dunlop a sprijinit de asemenea ideea introducerii in legislatia statelor membre ale Uniunii a unor prevederi legate de utilizarea responsabila a anvelopelor de iarna pe sezonul rece pentru a imbunatati siguranta rutiera in conditii de iarna.

Goodyear Dunlop este activ implicat alaturi de partenerii si actionarii sai in demonstrarea importantei sigurantei rutiere peste tot in lume.
Despre TUV SUD Automotive:
TUV SUD Automotive este un furnizor de servicii ce au la baza inovatia si un partener impartial in domeniul industriei auto. Angajatii nostrii ofera progres tehnologic si expertiza de ultima generatie peste tot in lume, facand posibile tehnologii de viitor pentru vehicule - incluzand aici concepte de propulsie alternative - ce intra in productia de serie cu garantia sigurantei. Cercetarea in laborator a emisiilor gazelor de evacuare, caracterizarea cauciucului pentru anvelope si testarea anvelopelor, teste ale sistemelor electrice si de siguranta pentru sisteme de propulsie alternative, teste de laborator pentru rezervorul de carburant, sisteme rutiere de restrictionare, dinamica actului de conducere auto - serviciile noastre de consultanta, testare si certificare va confera siguranta in fiecare moment.
TUV SUD este o organizatie ce ofera servicii la nivel international pe segmente de afaceri strategice precum INGUSTRIE, MOBILITATE si CERTIFICARE. Peste 17.000 de angajati sunt prezenti in peste 600 de locatii peste tot in lume. Tehnologia optimizata, sistemele si know-how-ul si echipele interdisciplinare de specialisti actioneaza ca parteneri in procesul de crestere a competitivitatii partenerilor lor.


Distribuie pe Facebook
mai multe