Dacia are motive de sarbatoare: a realizat la Mioveni 100.000 de motoare TCe

Dacia are motive de sarbatoare: a realizat la Mioveni 100.000 de motoare TCe
  • Motorul TCe 90 are 90 cp
  • Acesta cantareste cu 15 kg mai putin decat un motor cu o putere echivalenta
  • TCe 90 echipeaza Logan, Sandero, Stepway si Logan MCV
Distribuie pe Facebook

Cei de la Dacia tocmai ce au "implinit" 100.000 de propulsoare model TCe pe benzina. Acestea au fost fabricate in uzina de la Mioveni de la finele anului 2012 si pana in prezent.

Angajatii de la UMCD, Uzina Mecanica si Sasiuri Dacia de la Mioveni au motive de sarbatoare. In mai putin de un an, au reusit sa fabrice 100.000 de motoare pe benzina model TCe 90. E vorba de motoare turbo in 3 cilindri care echipeaza intreaga gama de automobile Dacia din segmentul mediu.

Propulsorul se bucura de un real succes in toata Europa, avand o capacitate mica si un consum redus de carburant, in timp ce performantele sunt crescute. Motorul are 3 cilindri si este supraalimentat cu ajutorul unui turbo-compresor, are o capacitate de 898 cmc si produce 90 cp la 5250 rpm si un cuplu de 135 Nm la 2500 rpm. Acesta are un consum de carburant mixt de 5.2 l/100km parcursi si un nivel de emisii de CO2 de numai 119 g/km.

Piesele care formeaza acest motor, atat interne cat si externe, sunt produse si turnate la uzina de la Mioveni. E vorba de carterul de distributie, semela, capacul de la chiulasa, carterul cilindri, capacul palier, volanta si arborele cotit.

Bucurata de succesul inregistrat de acest motor, uzina de la Mioveni isi propune ca pana la finele acestui an sa isi adapteze linia de productie pentru a face fata unui flux de 450.000 de unitati asamblate anual. Si cum gama Dacia abia s-a marit cu modelul Logan MCV care va fi si el echipat cu acest motor performant si eficient, numarul acestor propulsoare este in crestere. Poate le vom vedea si pe gama ceva mai mare, formata din Lodgy, Dokker si Duster.

Distribuie pe Facebook
mai multe