Ford a construit motorul cu numarul 250.000 la Craiova

Ford a construit motorul cu numarul 250.000 la Craiova
  • Motorul este un EcoBoost de 1.5 litri
  • Are o putere de 180 cp
  • Acest propulsor se exporta in Statele Unite
Distribuie pe Facebook

Uzina de la Craiova in care se fabrica automobile si motoare Ford a mai bifat o performanta. Motorul cu numarul 250.000 a iesit de pe poarta fabricii, demonstrand inca o data succesul marcii americane, dar si eficienta fabricii din Romania.

In 2012, fabrica Ford de la Craiova debuta cu productia de motoare EcoBoost de 1 litru, motorul care a castigat doi ani la rand titlul de Motorul International al Anului. Un an mai tarziu, in aprilie 2013, Ford anunta ca uzina de la Craiova incepe sa fabrice si motorul de 1.5 litri EcoBoost, in mai multe versiuni de putere.

Motorul cu numarul 250.000 este un EcoBoost de 1,5 litri care produce 180 cp. Acesta va fi exportat in Statele Unite pentru a echipa un model Fusion pentru un client american. Motorul EcoBoost de 1,5 litri este primul motor Ford care incorporeaza un ambreiaj controlat de calculator pe pompa de apa actionata de curea, ceea ce imbunatateste si mai mult eficienta, reducand timpul de incalzire. A fost adaugat si un radiator cu racire pe apa pentru o alimentare mai eficienta a motorului cu aer.

"Suntem foarte mandri de aceasta realizare a Uzinei de Motoare de la Craiova, cu atat mai mult cu cat produsele noastre ajung la clienti din toata lumea. Uzina de Motoare de la Craiova are un rol foarte important in ansamblul flexibilitatii sistemului global Ford de productie a motoarelor, contribuind semnificativ la cerererea mare pentru vehicule Ford cu consum redus de combustibil si emisii scazute de CO2", a declarat noul sef al al sectiei de Productie Motoare de la Craiova.

Ford a investit peste 230 milioane euro in uzina sa de ultima generatie de la Craiova. In total, Ford a investit peste 800 milioane euro in productia de masini si motoare in Romania. Uzina de Motoare de la Craiova are in prezent aproximativ 1000 de angajati care lucreaza in doua schimburi pentru a face fata cererii de motoare Ford EcoBoost de pe piata.

Motor Craiova

Motor Craiova

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Motor Craiova
mai multe