Goodyear prezinta la IAA conceptul primei anvelope de camion din categoria AA

Goodyear prezinta la IAA conceptul primei anvelope de camion din categoria AA
Noua anvelopa a fost dezvoltata pentru a respecta cele mai inalte standarde in ceea ce priveste eficienta consumului de carburant si aderenta pe carosabil umed, impuse de noua schema de etichetare UE
Distribuie pe Facebook

Astazi, Goodyear anunta disponibilitatea apropiata pe piata de profil a primei sale anvelope pentru camioane etichetata AA. Un prim concept al anvelopei este expus la standul B22 din Hala 12 in cadrul Salonului International pentru Vehicule Comerciale IAA 2012 desfasurat la Hanovra, in Germania, pentru a ilustra progresul inregistrat la anvelopa AA. In acest moment aceasta anvelopa se afla inca in faza de dezvoltare si trece prin teste suplimentare menite sa asigure atingerea ambitioaselor teluri impuse de echipa de ingineri Goodyear.

Dezvoltarea unei anvelopa AA reprezinta un salt tehnologic major, oferind anvelope care obtin clasificarea A atat in sectorul aderentei pe umed, cat si in privinta eficientei consumului de carburant - asa cum au fost definite de reglementarile europene pentru etichetarea anvelopelor, care vor deveni obligatorii de la 1 noiembrie a.c.. Eticheta europeana pentru anvelope are un design similar cu etichetele pentru eficienta energetica deja existente (cum ar fi cele pentru aparatele electrocasnice), A fiind cea mai performanta anvelopa in categoria sa si G cea mai putin performanta1. Eticheta va oferi informatii importante clientilor in trei categorii de performanta: eficienta consumului de carburant, aderenta pe carosabil umed si zgomotul exterior la rulare.

Anvelopa concept utilizeaza tehnologii brevetate si dezvoltate de Goodyear in cadrul Centrului pentru Inovare din Luxemburg. Printre ele se numara dezvoltarea unei noi tehnologii a materialului compozit, o structura imbunatatita a benzii de rulare si un proces de fabricare adaptat. Anvelopa concept expusa la Hanovra are dimensiunea 385/55R22.5.

In acest stadiu, Goodyear a decis sa nu faca public designul benzii de rulare. Se stie, insa, ca modelul abordeaza un design creativ al benzii de rulare, evidentiind performanta anvelopei cu ajutorul a doua pictograme: o pompa de benzina pe o parte si un nor cu ploaie pe cealalta parte, ambele acompaniate de cate o litera "A".

"Suntem mandri sa anuntam apropiata lansare a primei anvelope Goodyear pentru camioane de tip AA" a declarat Henk Van Tuyl, Director Departament Tehnologia Anvelopelor pentru Anvelope Comerciale la Goodyear EMEA. "Noua anvelopa este un progres tehnologic major, care va livra niveluri imbunatatite de performanta in ceea ce priveste aderenta pe carosabil umed si eficienta consumului de carburant pentru flotele din Europa. Pentru a da un exemplu concret, diferenta dintre un set complet de anvelope cu grad A si unul cu grad F poate reduce consumul de carburant cu pana la 15%, ceea ce reprezinta in jur de 7000 pe an.2 In ceea ce priveste aderenta pe carosabil umed, in cazul unei franari complete, diferenta dintre anvelopele A si cele F ar putea fi exprimata in distante de frinare cu 30% mai scurte. Aceasta inseamna, pentru un camion obisnuit care ruleaza cu 80 km/h, o distanta de franare cu pana la 25 m mai scurta.3"

Anvelopele clasa A nu sunt ceva nou pentru Goodyear. Anvelopa Goodyear LHT II pentru trailer este cotata cu clasa A conform noii etichete UE pentru anvelope in doua din dimensiunile sale4, si este pe piata inca din 2010. In prezent, in jur de 50% din anvelopele de camion marca Goodyear si Dunlop au C/C sau mai bine, ceea ce este o dovada impresionanta a caracteristicilor deosebite ale produselor premium marca Goodyear. Asociatia Industriei Germane de Cauciuc descrie anvelopele care sunt inscrise in clasa de eficienta C/C si peste ca fiind foarte bune, iar anvelopele cu A/C - A/A si C/A - A/A ca fiind anvelope extraordinare de inalta calitate.

Despre Goodyear

Goodyear este una din cele mai mari companii producatoare de anvelope din lume. Are aproximativ 72.000 de angajati si isi fabrica produsele in 53 de unitati de productie in 22 de tari peste tot in lume. In cele doua centre ale sale pentru inovare din Akron, Ohio si Colmar-Berg, Luxemburg se depun eforturi continue pentru dezvoltarea de produse si servicii de ultima generatie care sa stabileasca noi standarde tehnologice si de performanta in industrie.
Gama de anvelope a Goodyear Dunlop Europa pentru vehicule comerciale, autobuze si remorci include peste 400 de anvelope diferite acoperind 55 de dimensiuni. Multi dintre producatorii de vehicule comerciale de top din lume aleg ca Echipare Originala anvelopele Goodyear, incluzand aici DAF, Iveco, MAN, Mercedes-Benz, Renault Trucks, Scania si Volvo. Goodyear furnizeaza, de asemenea, anvelope pentru toti producatorii importanti de remorci. Cu sistemul Fleet First, care include reteaua de service TruckForce, asistenta rutiera ServiceLine 24h, Sistemul de Mobilitate si de Internet FleetOnlineSolutions, dar si tehnologiile pentru Resapare de la Goodyear, Goodyear asigura cea mai larga gama de servicii dedicate service-ului din industrie.
Pentru mai multe informatii despre Goodyear si produsele sale, vizitati www.goodyear.ro
Distribuie pe Facebook
mai multe