Scaunul Drop, acum cu finisaje marca MINI, realizat de Fritz Hansen

Scaunul Drop, acum cu finisaje marca MINI, realizat de Fritz Hansen
  • MINI a mai colaborat cu Fritz Hansen la o rulota
  • Scaunul de tip lounge readuce in atentie mobilierul anilor '50
  • Scaunele Fritz Hansen Drop by MINI vor fi prezentat in zilele de 15 si 16 noiembrie 2014
Distribuie pe Facebook

Marca MINI s-a remarcat mereu prin ceva aparte: dorinta de personalizare si iesire din sfera normalului. Iar faptul ca cei de la MINI au colaborat cu un designer danez ca sa realizeze un scaun special ce va deveni un cult in viitor, nu ne-a mirat.

Marca MINI, urbana, plina de emotie, functionala, si producatorul danez de mobila Republic of Fritz Hansen au facut istorie prin designul produselor create. La cinci ani de la primul proiect comun - conceptul de rulota "MINI Airstream by Fritz Hansen" -, cea de-a doua colaborare va fi prezentata in cadrul expozitiei de design blickfang, organizata la Copenhaga în zilele de 15 si 16 noiembrie 2014. Colaborarea ia forma unui omagiu modern adus clasicului scaun Drop, care acum poarta emblematicul aspect MINI. Acest scaun tip lounge a fost conceput în 1958, pentru renumitul SAS Royal Hotel din Copenhaga, cu un an înainte ca versiunea clasica Mini sa revolutioneze industria auto. În prezent, scaunul se numara printre cele mai celebre piese de mobilier din punct de vedere al designului.

"Pe lânga standardele riguroase de design pe care le avem, materialele utilizate la MINI trebuie sa îndeplineasca o multitudine de cerinte", a declarat Annette Baumeister, director MINI Design pentru culori si decoratiuni. "Materialele trebuie sa fie atemporale, confortabile si functionale. Transferul acestei experiente spre un clasic al mobilierului a fost o provocare interesanta."

Drop MINI scaun Fritz Hansen

Scaunele Fritz Hansen Drop by MINI, o noua viziune care va intra in istorie

Rezultatul este o pereche de piese unice, care prezinta fuziunea intre limbajul clasic al formelor si elementele de avangarda ale designului - scaunul Classic Drop si scaunul Modern Drop designed by MINI. Pernele scaunelor, cu insertii cusute, ofera ambelor scaune aura unui interior de automobil, în timp ce cusaturile contrastante si vipustile colorate - indicii traditionale ale stilului MINI - fac trimitere la limbajul de design al marcii. Scaunul Classic Drop designed by MINI este realizat integral din piele Nappa premium si dispune de o vipusca inserata care aminteste de scaunele versiunii clasice MINI. Picioarele de culoare Pepper White sunt un ecou al nuantei care, de mai multe generatii, este cea mai populara pentru caroseria actualei familii de modele MINI. La scaunul Modern Drop designed by MINI, care vine cu o combinatie de stofa si piele nubuk, principalele puncte de atractie sunt piele de culoare albastra si designul sofisticat cu cusaturi în forma de romb, care a aparut în premiera la MINI Clubman Concept, prezentat in acest an la Salonul Auto de la Geneva.

Scaunele Fritz Hansen Drop by MINI vor fi prezentat in zilele de 15 si 16 noiembrie 2014, la Øksnehallen (Halmtorvet 11, 1700 Copenhaga).

Drop MINI scaun Fritz Hansen

Drop MINI scaun Fritz HansenDrop MINI scaun Fritz HansenDrop MINI scaun Fritz HansenDrop MINI scaun Fritz Hansen

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (20) Poze Drop MINI scaun Fritz Hansen
mai multe