Lexus RC-F Coupe: Cum arata si cum se aude rivalul viitorului BMW M4 Coupe

Lexus RC-F Coupe: Cum arata si cum se aude rivalul viitorului BMW M4 Coupe
  • Lexus pregateste lansarea primului IS-F Coupe din istorie
  • Propulsia va fi asigurata de un V8 de 460 cai putere
  • Debutul oficial ar putea avea loc in cursul anului viitor
Distribuie pe Facebook

Este (aproape) oficial. Contrar tuturor zvonurilor de pana acum, japonezii de la Lexus nu renunta la modelul IS-F. Ba chiar mai mult de-atat, primul automobil de inalta performanta din istoria constructorului nipon - care va ajunge in curand la generatia cu numarul doi, va fi disponibil la vanzare, in premiera mondiala, si intr-o versiune Coupe.

Bavarezii de la BMW pregatesc lansarea unei noi generatii a modelului de inalta performanta BMW M3 si, bineinteles, lansarea mult anticipatului BMW M4 Coupe. De asemenea, nici rivalii de la Audi sau Mercedes nu stau cu mainile in san, cele doua companii germane de automobile premium lucrand intens la dezvoltarea urmatoarelor generatii ale modelelor A4, respectiv C-Class, atat in versiunile lor "normale", cat si in variantele de inalta performanta deja consacrate. Nici unul dintre acesti constructori nu pare insa a lua in serios concurenta de pe celelalte continente.

Lexus IS F Coupe

Iar aici nu ne referim neaparat la indelung zvonitul Cadillac ATS-V, ci mai degraba la urmatoarea generatie a modelului Lexus IS-F. O generatie care, conform zvonurilor din ultima perioada de timp, nu ar mai fi trebuit sa vina niciodata. Lucrurile nu stau insa nici pe departe asa. Nu de alta dar, dupa cum putem vedea si in urmatoarele fotografii spion, surprinse recent pe teritoriul Germaniei, constructorul japonez nu are de gand sa renunte la impresionantul sau automobil. Ba din contra. Spre deosebire de prima sa generatie, noul Lexus IS-F va fi disponibil, in premiera, si intr-o versiune Coupe.

Lexus IS F Coupe

O versiune Coupe despre care nu se cunoaste mai nimic la acest moment. Asta din punct de vedere oficial. Daca este insa sa dam crezare surselor, surselor care acum citeaza oficiali ai companiei nipone, versiunea in doua usi a modelului de inalta performanta Lexus IS-F va purta numele de RC-F Coupe si va ascunde sub capota un propulsor cu opt cilindri in V, capabil sa puna la dispozitia celui aflat la volan undeva in jurul a 460 cai putere. Mai mult de-atat, nu vor lipsi din meniu nici transmisia automata cu opt rapoarte sau sistemul de tractiune spate, in timp ce aspectul exterior va fi radical influentat de conceptul LF-CC.

Lexus IS F CoupeLexus IS F Coupe

Lexus IS F Coupe

In ceea ce priveste aspectul interior, viitorul Lexus RC-F Coupe se va bucura cel mai probabil de aceleasi picanterii vizuale precum cele regasite la nivelul cockpitului variantei sedan. Daca va fi insa asa sau nu, vom afla chiar inainte de sfarsitul acestui an, atunci cand japonezii de la Lexus vor dezvalui in premiera mondiala noul RC Coupe. In ceea ce priveste varianta de inalta performanta RC-F Coupe, aceasta este asteptata sa-si faca aparitia cel mai devreme in cursul anului viitor.

Lexus IS F Coupe

VIDEO: Lexus RC-F Coupe - Cum arata si cum se aude rivalul viitorului BMW M4 Coupe


Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (30) Poze Lexus IS F Coupe
mai multe