SEAT ia in calcul lansarea unui Leon Cupra Break. Iata si dovada!

SEAT ia in calcul lansarea unui Leon Cupra Break. Iata si dovada!
  • Spaniolii de la SEAT iau un calcul lansarea unui Leon ST Cupra
  • Un astfel de prototip a fost surprins deja in teste, pe 'Ring
  • Versiunea de serie va primi un 2.0 turbo cu pana la 280 CP
Distribuie pe Facebook

Volkswagen Golf R nu este singurul hot-hatch care ar putea primi o versiune break. La un astfel de tratament se gandesc si spaniolii de la SEAT pentru al lor Leon Cupra, o varianta de inalta performanta a noului Leon ST fiind surprinsa recent in teste, complet necamuflata.

Dezvaluit in premiera mondiala la sfarsitul anului trecut, primul Leon break din istoria SEAT este disponibil la vanzare in compania unei palete variate de motorizari, cea mai puternica versiune oferind un total de 184 CP dintr-un motor turbodiesel de doi litri.

Varianta FR nu se va mai bucura totusi pentru mult timp de rolul de varf de gama pe care-l joaca actualmente, un SEAT Leon Cupra ST fiind surprins recent complet necamuflat, intr-o serie de teste desfasurate inclusiv in cadrul complexului de la Nurburgring.

Printre elementele notabile aduse in prim plan de prototipul cu pricina putem observa si prizele supradimensionate caracteristice partii frontale, in timp ce partea posterioara iese in evidenta atat prin eleronul aplicat plafonului, cat si prin evacuarea dubla de la nivelul spoilerului.

SEAT Leon ST Cupra - Poze Spion

SEAT Leon ST Cupra - Poze Spion

Detaliile cu privire la departamentul tehnic lipsesc cu desavarsire pentru moment, insa este de asteptat ca noul SEAT Leon Cupra ST sa beneficieze de aceleasi ingrediente magice precum modelul hatchback.

Altfel spus, propulsia va fi asigurata si in cazul de fata de o unitate turbo de doi litri, cu 265 CP si 350 Nm in dreptul valorilor maxime. Nu ar fi exclus ca viitorii clienti sa aiba la dispozitie, de asemenea, si o versiune Cupra 280 cu, bineinteles, 280 cai putere sub capota.

La fel ca si in cazul variantelor cu trei, respectiv cinci portiere, noul SEAT Leon Cupra ST va beneficia de o transmisia manuala cu sase rapoarte in echiparea standard, o cutie automata cu dublu ambreiaj regasindu-se la nivelul listei cu optionale.

Conform unor informatii obtinute de britanicii de la Autocar, break-ul spaniol de inalta performanta va ajunge in showroom-uri inainte de sfarsitul anului 2015.

SEAT Leon ST Cupra - Poze Spion

SEAT Leon ST Cupra - Poze Spion

SEAT Leon ST Cupra - Poze Spion

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (11) Poze SEAT Leon ST Cupra - Poze Spion
mai multe