Au mai ramas doar 5 zile de inscriere si 500 de tichete in programul Rabla 2014

Au mai ramas doar 5 zile de inscriere si 500 de tichete in programul Rabla 2014
Firmele si institutiile interesate sa achizitioneze masini noi prin programul Rabla 2014 pentru persoane juridice mai au doar 5 zile la dispozitie pentru a-si adjudeca tichetele ramase. Anul acesta, cererea a fost mai mare decat in 2013, Administratia Fondului pentru Mediu distribuind deja 2533 de tichete din cele 3000 puse la bataie, in valoare de 6.500 de lei.
Distribuie pe Facebook

Daca anul trecut doar 1.670 de tichete din 3.000 au fost distribuite in cadrul programului adresat firmelor si institutiilor - solicitate si folosite in mare parte de Posta Romana si Ministerul Afacerilor Interne, concurenta de anul acesta este mai acerba. Fenomenul se explica si prin faptul ca un ordin al ministrului Mediului privind modificarea Ghidului de finantare a programului Rabla a permis inscrierea in program si a reprezentantilor profesiilor liberale.

Acum ori niciodata!

Administratia Fondului pentru Mediu aminteste tuturor persoanelor juridice si institutiilor publice ca data limita de depunere a dosarelor pentru a beneficia de programul Rabla 2014 pentru companii este 30 septembrie.

Ieri, 25 septembrie, s-a tras linie si s-au numarat dosarele evaluate. Pana la aceasta data, AFM a analizat 179 de dosare, dintre care 81 au trecut "testul" si 98 au fost respinse. Comitetul de avizare al Administratiei Fondului pentru Mediu a binevoit sa accepte 15 contestatii (pentru 27 masini),caci, legal, aplicantii au dreptul sa solicite reevaluarea dosarului. Pe site-ul afm.ro, exista o lista a acceptatilor si respinsilor in program.

Fericitii "castigatori" ai tichetelor trebuie sa apeleze la unul dintre dealerii auto validati in cadrul programului, iar respinsii pot inca sa conteste decizia in termen de 5 zile de la afisarea rezultatelor analizei efectuate de AFM.

Tichetele sunt acordate la casarea unei masini mai vechi de opt ani pentru achizitionarea unui nou autovehicul. Pe langa tichetul de 6.500 de lei se acorda si un eco-bonus de 500 de lei, daca beneficiarii investesc in masini noi care se incadreaza in normele de poluare Euro 6, masini cu motor care genereaza emisii de dioxid de carbon sub 100 g / km sau autovehicule cu sistem de propulsie hibrid. Persoanele juridice care cumpara masini cu mai doua sau mai multe "calitati" prietenoase cu mediul pot primi doua eco-bonusuri, adica o reducere de 1.000 de lei.

Profesiile liberale, acceptate in program

O noutate majora in programul Rabla de anul acesta pentru persoane juridice este ca toate cabinetele individuale de avocati, medici sau asistenti sociali, birourile notariale sau de arhitectura si alti reprezentanti ai profesiilor liberale (veterinari, tehnicieni dentari, mediatori, executori judecatoresti, consultanti fiscali etc.) au cale libera sa aplice, dupa ce s-a publicat in Monitorul Oficial un ordin al ministrului Mediului, pe data de 14 august a.c.

Odata cu intrarea in vigoare a ordinului in urma cu peste o luna s-a prelungit si sesiunea de depunere si validare a dosarelor pana in ultima zi a lui septembrie 2014.

Beneficiarii programului Rabla 2014

Institutiile statului au fost foarte active anul acesta in privinta reinnoirii autovehiculelor. Lista beneficiarilor, publicata pe afm.ro, ne arata ca programul Rabla 2014 pentru institutii si firme prezinta un interes destul de mare.

Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) si-a adjudecat nu mai putin de 429 de tichete, Secretariatul General al Guvernului (SGG) a primit 51 de tichete (utilizate deja pentru cumpararea a 51 de masini Dacia Duster pentru Guvernul Republicii Moldova), Complexul Energetic Oltenia a luat 34 de tichete, Societatea Nationala de Radiocomunicatii si-a adjudecat 26 de tichete, Garda de Mediu a obtinut 19 tichete, iar Directia Generala Logistica a Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a primit 21 de tichete.

Agentia Nationala pentru Ameliorare si Reproductie in Zootehnie s-a ales cu 15 tichete, Autoritatea Feroviara Romana cu 12 tichete, iar Administratia de Apa Mures cu 10 tichete.

Distribuie pe Facebook
mai multe