Programul 'Rabla' 2013 debuteaza pe 15 aprilie

Programul 'Rabla' 2013 debuteaza pe 15 aprilie
Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a anuntat ca programul "Rabla" (Programul de innoire a parcului auto) va fi demarat incepand cu data de 15 aprilie.
Distribuie pe Facebook

Ministrul a precizat ca nu se stie inca numarul tichetelor care vor fi emise, insa vor fi modificari in cadrul programului, unele anuntate chiar din luna ianuarie si martie. Astfel, anul acesta, valoarea unui tichet creste pana la 1.500 de euro si va fi valabil nu doar pentru masinile cu motorizari non-euro, Euro 1, Euro 2, ci si pentru cele Euro 3.

De asemenea, anul acesta se va accepta si un singur voucher pentru fiecare masina noua si vor fi eliminati intermediarii. "Vom face implementarea incepand cu data de 15 aprilie in mod cert. Cuantumul valorii tichetului va fi undeva la 1.500 de euro, dar la momentul acesta nu pot preciza cate tichete vor fi emise. Incercam sa concentram, in asa fel incat sa avem o singura emisie de vouchere, pentru tot anul", a declarat ministrul Mediului, Rovana Plumb.

In 2012, Guvernul a alocat pentru programul Rabla 171 de milioane de euro, in doua etape, fiind scoase din uz 45.000 de autovehicule mai vechi de zece ani.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Programul rabla DATA PUBLICĂRII: 1 Aprilie 2013