Rabla 2013: programul Remat incepe peste 30 de zile

Rabla 2013: programul Remat incepe peste 30 de zile
Un singur voucher Remat va primi orice persoana care va aduce o masina in programul Rabla in 2013. Noutatile sunt destule insa: acesta va primi un singur tichet valoric in valoare de 1500 de Euro, tichet ce nu va fi transmisibil ca pana acum. Mai mult, proprietarul care va duce masina la Remat trebuie sa o detina de cel putin un an de zile.
Distribuie pe Facebook

Programul Remat, initializat in 2006, si al carui scop este sa stimuleze reinnoirea parcului auto, va avea ca in fiecare an si anul acesta propriile reguli. Printre cele mai importante se mentioneaza faptul ca numai un singur astfel de voucher Rabla va putea fi folosit la achizitionarea unui automobil, si nu 3 ca pana acum.

In plus, prima de casare va fi in 2013 de 1500 de Euro, adica 6600 de lei, suma suficienta pentru a plati un avans la o masina noua. Anul trecut, era posibila folosirea a 3 tichete Rabla pentru cumpararea unei masini, dar valoarea unui singur tichet era de 3800 de lei.

O alta regula noua care sa va impune in 2013 in ceea ce priveste Programul Remat, este referitoare la cel care aduce masina la casat. Ca sa nu incurajeze vanzarea de masini la sume mici, de cateva sute de lei, cei de la Ministerul Mediului vor ca persoana care aduce masina la casat sa o detina de cel putin un an.

Ultima modificare pentru acest an se refera la faptul ca fiecare tichet valoric este nominal. Daca anul trecut voucherele erau transmisibile, si isi puteau schimba detinatorul, se pare ca in 2013 acest lucru nu va mai fi posibil. Conform spuselor lui Victor Ponta, nu se doreste incurajarea unui comert la negru ce nu poate fi impozitat. Insa, in acelasi timp, toate aceste restrangeri vor ingreuna putin incurajarea oamenilor de a duce masinile la Remat.

Despre suma totala pe care doreste sa o investeasca Ministerul Mediului in Programul Rabla 2013 nu se stie nimic deocamdata.

Distribuie pe Facebook
mai multe