Sa vezi si sa nu crezi. Programul Rabla este un succes, asa ca autoritatile suplimenteaza stocul de tichete

Sa vezi si sa nu crezi. Programul Rabla este un succes, asa ca autoritatile suplimenteaza stocul de tichete
  • Autoritatile au suplimentat cu 4.000 de tichete fondul pentru programul Rabla
  • Stocul initial de 13.000 de tichete a fost epuizat la doar o luna de la demararea programului
  • Daca va fi nevoie, statul va recurge la o noua suplimentare, din fondul alocat programului Rabla Plus
Distribuie pe Facebook

Tichetele pentru Programul Rabla s-au dat ca painea calda, asa ca acum autoritatile se vad nevoite sa suplimenteze numarul acestora cu alte 4.000.

Chiar daca a pornit dupa modelul romanesc, cu intarzierile aferente, programul Rabla 2016 se bucura de un succes care a luat autoritatile prin surprindere, in sensul bun de aceasta data, nu cum sunt luate in fiecare iarna.

La doar o luna de la lansarea programului, stocul initial de 13.000 de tichete a fost epuizat, semn ca romanii incep incet incet sa opteze pentru masini noi, in detrimentul celor second-hand. Pentru a face fata cererilor, autoritatile au decis sa suplimenteze fondul cu 4.000 de tichete care initial fusesera destinate persoanelor juridice.

Ministrul Mediului, Cristiana Pasca Palmer a declarat ca "Programul Rabla functioneaza foarte bine si este o premiera ca toate cele 13.000 de tichete alocate anterior au fost epuizate. Incepand de azi, am decis suplimentarea programului 'Rabla Clasic' cu 4.000 de tichete si, din cate am inteles, ritmul de alocare este de 15 tichete pe minute."

Mai mult decat atat, aceasta a anuntat ca daca si acestea se vor epuiza la fel de repede, este posibila o noua suplimentare de tichete, de data aceasta din fondul alocat programului Rabla Plus care intarzie sa porneasca.

In cadrul acestuia, cei care doresc sa achizitioneze masini electrice sau hibride, pot primi din partea statului un bonus de 20.000, respectiv 5.000 de lei.

"Vom vedea daca dupa aceasta etapa va urma o noua suplimentare, in functie de celelalte linii de finantare deschise pentru Rabla Plus si pentru infrastructura destinata masinilor electrice," a incheiat Cristiana Pasca Palmer.

Distribuie pe Facebook
mai multe