3 pasi ca sa fentam cu succes TAXA AUTO

3 pasi ca sa fentam cu succes TAXA AUTO
Taxa auto de 4422 Euro daca vreau sa cumpar o Dacie la mana a doua, inmatriculata? Desigur!!! Sa platesc Taxa Auto 600 de Euro pentru un Logan inmatriculat cumparat la mana a doua? Evident!!! Cam asta vrea sa ne transmita Laszlo Borbely, cel mai injurat personaj din peisajul politic autohton. Insa fraier e ala care plateste, nu cel care cere... Iata cum poti fenta Taxa Auto si sa-ti cumperi ce masina, cu ce motor iti doreste inima.
Distribuie pe Facebook

Daca stie cineva ce inseamna TAXA AUTO primeste o inghetata, sau o sticla de Dom Perignon, dupa preferinte. Sunt sigur ca nici Laszlo Borbely habar nu are ce presupune aceasta taxa. Ok, este taxa de poluare. Insa ca sa ceri o taxa, trebuie sa arati ce faci cu ea. De acord, masina mea Ford Bronco din 1900 toamna cu motor de 7 litri polueaza cat 10 tractoare. Vreau sa merg cu ea. Platesc aceasta taxa pe care mi-o cere Laszlo-boy. Bag mana in buzunar si il intreb: Cumetre, o platesc, dar zi-mi ce faci cu ea! Nu o sa stie ce sa zica nici el...

In fine, trecem peste faptul ca ni se cere sa platim o taxa cu care nu se stie ce se intampla. Se planteaza 5 copaci pentru fiecare masina cu motor in 4 cilindri care polueaza si 10 copaci pentru una cu motor V8? Nu.

Se pare ca de acum incolo vom plati taxa auto pentru orice masina SH, chiar si inmatriculata inainte de 2007. Sau cel putin, asa se asteapta astia s-o facem. Cert este ca daca ai bani si daca vrei, o poti plati. Chiar daca e hotie pe fata, si dupa ce ca platesti impozit mai mare ca la casa, rovignete, taxe de pod, autostrada si alte cele, e o nesimtire sa ti se mai ceara bani si daca vrei sa cumperi o masina inmatriculata RO. Dar cert este ca daca vrei, o poti plati linistit!

Insa daca nu vrei sa fii furat pe fata, ai cateva variante prin care poti fenta taxa auto. Mai precis, cand cumperi o masina inmatriculata in Romania si nu vrei sa dai jdemii de Euro pe taxa, iei masina, cartea, talonul si fisa fiscala de la om, dupa care ii dai banul si aici se incheie socotelile. Insa cel mai bine ar fi ca pe fisa fiscala si pe contractul de vanzare-cumparare sa fie alt nume, vreo ruda decedata, vreun prieten dusman, dar sa ai o copie dupa buletinul sau ca sa completezi bine datele. Ideea este ca daca nu o treci pe numele tau la financiar, astia s-au invatat in ultima vreme sa ii ia la intrebari pe cumparatorii din contract si fisa fiscala, dar care nu si-au trecut masinile pe numele lor, ca sa evite plata impozitului urias. Asa ca mai bine treci alt nume...

Adica cumperi masina si lasi actele (cartea si talonul) pe numele vechiului proprietar. Mergi cu masina asa mult si bine, o vesnicie, o eternitate, nu-ti va face nimeni nimic. Politia daca te opreste va vedea ca masina e inscrisa in circulatie.

S-a vehiculat ca baza de date a politie va deveni comuna cu cea a organelor financiare. Gresit! Prea greu si prea multa munca sa fie posibil asa ceva - avem confirmarea ambelor institutii. Mai precis, daca radiezi masina de la financiar, nu este si radiata din circulatie!

Asta este si solutia in prezent pe care o adopta cei cu masini care au motoare mari, de peste 3000 cmc si ar trebui sa plateasca la stat zeci, sute de milioane de lei vechi doar impozit! In aceste conditii, este absolut normal sa fentezi statul, cand iti cere niste taxe uriase degeaba. Ati vazut, e plin Bucurestiul de masini cu numere din alte judete. Credeti ca sunt oameni din provincie? Probabil, dar majoritatea sunt masini care au ramas in acte cu numele unui proprietar vechi, chiar daca au schimbat 2-3-4-5 maini. Dai masina si actele, ti-am dat banul, la revedere!

O alta solutie, speciala pentru masinile de teren, este incadrarea lor ca masini utilitare. Cu tot cu spaga aferenta, te duce cam 800-1000 de Euro sa treci o masina pe numele tau, incadrata ca utilitara. Partea buna este ca masina e pe numele tau, iar impozitul este minim! Adica iti cumperi un Hummer cu motor de 6000 cmc, le zici la astia ca te urci cu ea pe munte sa duci medicamente la sinistrati, gata - e masina utilitara! Prea multe detalii despre aceasta procedura nu stim, insa vom reveni cu detalii.

Daca ai o masina adusa de afara si vrei dinadins sa mergi cu ea, singura varianta este sa o inmatriculezi in Bulgaria. Exista vreo problema daca merg cu masina inscrisa pe Bulgaria? Nu. Insa trebuie sa te asiguri ca e pe numele unei persoane fizice si nu pe firma, pentru ca firmele sunt nesigure si radiaza anual masinile inscrise, pentru a nu plati impozit degeaba. Desigur, legal vorbind, masina nu este a ta, ca tu ai doar o procura cu drepturi depline, insa sunt rare cazurile in care cineva a intampinat probleme cu revendicarea masinii pe Bulgaria.

Inmatriculatul in Bulgaria are cateva avantaje: inmatriculezi orice masina doresti, cu orice motor, fie el si de avion. Nu conteaza cat polueaza, platesti la fel. Cam 700-800 de Euro inmatricularea si taxele pe un an de zile. In plus, asigurarea si inspectia anuala, plus impozit, te costa 200 de Euro. Da, 200 de Euro toate taxele anuale pentru o masina pe Bulgaria!!! La noi, o masina inscrisa RO te costa: asigurare, impozit anual, inspectia periodica la 2 ani. Rovigneta este necesara in ambele cazuri, chiar daca camerele de rovigneta nu te prind sub nicio forma daca esti la volanul unei masini pe Bulgaria. Dar un echipaj de politie te prinde!

Deci solutii sa-l fentezi pe Laszlo Borbely si sa treci cu masina fumegand din cei 12 cilindri pe sub geamul Ministerului sunt destule. Si in limitele legale! Iar daca Taxa Auto isi continua evolutia aberanta, sunt sanse mari sa vedem tot mai putine masini inscrise in Romania, iar la serviciul de radieri si inmatriculari sa bata vantul...

Am vrea din toata inima sa dam solutii si indrumari ca soferii sa-si cumpere masini second-hand si sa le treaca pe numele lor, frumos si elegant. Insa in conditiile actuale, la ce taxe vrea statul, acest lucru este o bataie de joc. Pana acum, cei cu motoare mai mici de 2000 cmc faceau scandal si ziceau: Frate, daca vrei masina, ia-ti motor mic, sa nu platesti impozit! Poate acum se alatura si ei impotriva acestei taxe auto, ca va fi platita de orice cumparator care vrea o masina, fie ea si inmatriculata...

Tu ai alte solutii ca sa te eschivezi de TAXA AUTO? Spune-le aici sa afle cat mai multa lume!

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Taxa Auto DATA PUBLICĂRII: 1 Iunie 2011