Directorul Dacia: Cerem dublarea timbrului de mediu pentru masinile Euro 3 si Euro 4

Directorul Dacia: Cerem dublarea timbrului de mediu pentru masinile Euro 3 si Euro 4
Jerome Olive, directorul general Automobile Dacia, este de parere ca aplicarea timbrului de mediu in formula propusa de autoritati ar duce la o noua scadere a vanzarilor de masini noi, segment care a cunoscut un declin si in 2012. Solutia propusa de oficialul Dacia este dublarea valorii timbrului de mediu pentru automobilele Euro 3 si Euro 4.
Distribuie pe Facebook

"Cerem o multiplicare cu doi a valorii timbrului de mediu pentru masinile Euro 3 si Euro 4 fata de cuantumul propus in aceste zile. Proiectul de lege nu respecta principiile pentru Euro 3 si Euro 4 diesel pentru ca aceste motoare sunt foarte poluante atat in ceea ce priveste emisiile de dioxid de carbon, cat si la hidrocarburi. Daca lucrurile vor ramane asa, vanzarile de masini Euro 5 vor scadea masiv, iar companiile au investit sume importante in dezvoltarea acestor modele", a spus Olive.

Directorul Automobile Dacia a mai spus ca o scadere a vanzarilor masinilor Euro 5 ar putea afecta negativ uzina Dacia de la Mioveni, oficialul precizand ca ar putea fi vorba "de cateva sute, chiar mii de concedieri".

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Taxa Auto DATA PUBLICĂRII: 25 Ianuarie 2013