Guvernul renunta la taxa de prima inmatriculare!

Guvernul renunta la taxa de prima inmatriculare!
Printre atatea vesti rele, o raza de speranta isi face aparitia la orizont. Dupa nenumarate calcule, metode si idei (mai putin) geniale, Guvernul a decis ca ar fi cazul sa renunte la mult-hulita taxa de prima inmatriculare. Decizia nu va intra in vigoare chiar in zilele urmatoare, ci pe la mijlocul anului 2012. Asta cel mai devreme.
Distribuie pe Facebook

Vestea proasta? Taxa de prima inmatriculare nu va disparea definitiv, ci va fi inlocuita cu o taxa anuala, ce urmeaza a fi aplicata tuturor autovehiculelor in functie de nivelul de poluare. Asadar, ne afundam din lac in ocean si ar fi cazul sa invatam cu totii sa-nnotam.

Aflat la Pitesti, Laszlo Borbely a explicat: "Va fi o taxa mult mai mica, evident, iar atunci vom renunta la taxa de prima inmatriculare si toata lumea va avea acelasi statut, cel care polueaza plateste. Din pacate, toate masinile, chiar daca sunt mai noi, intr-o anumita masura polueaza".

De asemenea, Ministrul Mediului si Padurilor a declarat ca noua taxa, despre care reamintim ca va fi platita anual de catre toti posesorii de autovehicule, va intra in vigoare cel mai devreme de la jumatatea anului viitor, daca nu de la 1 ianuarie 2013.

"Am intentia de a introduce, daca e posibil de la jumatatea anului viitor, daca nu, atunci de la 1 ianuarie 2013, o carte verde. Asta inseamna, la fel ca si in alte state, ca trebuie sa te duci in fiecare an la cei care verifica noxele care ies din teava de esapament, ei fac masurarea, iar daca nu mai corespunzi normelor, nu poti sa mai circuli pe drumurile publice, trebuie sa repari masina. In al doilea rand, platesti o taxa in functie de noxe", si-a incheiat pledoaria Borbelyca-fara-frica.

Distribuie pe Facebook
mai multe