RETURNARE TAXA AUTO: Cum si in cat timp iti recuperezi banii de pe Taxa Auto?

RETURNARE TAXA AUTO: Cum si in cat timp iti recuperezi banii de pe Taxa Auto?
  • Cererile, rezolvate in 45 de zile
  • Numai 5 ani vor putea fi depuse cererile de restituire
  • Suma va fi inapoiata cu dobanda
Distribuie pe Facebook

Mii de soferi au achitat intre 2007 si 2013 Taxa Auto denumita in diferite feluri de-a lungul vremii. Acum, cei care inca nu si-au recuperat taxa in instanta, o vor primi automat de la stat esalonat pe mai multi ani.

In stitlul caracteristic romanesc, autoritatile mai fac inca o data misto de romanii care au achitat TAXA AUTO intre 1 ianuarie 2007 si 1 martie 2013. Dupa ce le-au luat sume aberante pentru inmatricularea automobilelor noi sau second-hand, alesii nostri pregatesc inca o lovitura, aparent... pozitiva. Intra in vigoare ordonanta prin care toti cei care au platit aceasta taxa de mediu si-o vor putea recupera integral.

Chiar din septembrie 2015, Guvernul a decis ca cei care au achitat aceasta taxa pot cere restituirea ei fara sa mai dea in judecata statul. Din pacate, chiar daca soferii au achitat la acea vreme o suma mare o singura data, intr-o singura transa, statul roman are de gand sa faca altfel. Adica vrea sa restituie suma initiala plus dobanda, in transe anuala, pa o durata de 5 ani, direct in contul proprietarului de automobil.

Cererile de restituire a taxei auto se vor rezolva in maximum 45 de zile lucratoare, dupa care, soferul va incepe sa primeasca bani anual. Singurul lucru de tinut minte este ca cererile pot fi facute doar intre 1 ianuarie 2016 si 1 ianuarie 2021, dupa care nimeni nu va mai putea recupera taxa auto. Cererea se depuna la Administratia Financiara de care apartine soferul. In caz ca nu mai este acelasi proprietar sau cel din acte, vor fi necesare documente in plus, care, daca nu sunt aduse in 60 de zile la dosar, vor duce la respingerea cererii de restituire. Tipic romanesc, birocratie peste birocratie, special ca sa descurajeze omul sa lase banii lui la stat.

Distribuie pe Facebook
mai multe