Scaderea taxei auto se amanda pana la toamna. Nesimtire sau necesitate?

Scaderea taxei auto se amanda pana la toamna. Nesimtire sau necesitate?
Reducerea taxei auto cu cele 30 de procente promise este amanata pana la toamna. Iar motivul este unul foarte serios si pe care trebuie sa-l intelegem cu totii: parlamentarii care trebuiau sa discute problema si sa o aplice intra in vacanta pana in septembrie. Asadar, dragi proprietari ce vroiati sa va vindeti masinile, asteptati ca "cei de sus" sa-si termine vacanta!
Distribuie pe Facebook
Adio, taxa auto redusa, la 1 iulie! Ea trebuie discutata de parlamentari, iar acestia intra in vacanta pana in septembrie.
Ministerul Mediului a scos din proiectul de lege asupra taxei auto termenul de 1 iulie, la care trebuia sa intre in vigoare, insa nu a inlocuit aceasta data cu alta.
De ce isi bate joc in continuare dl. Laszlo Borbely de soferi? Nimic mai simplu. Alesii nostri din Parlament vor intra in vacanta, asa ca dezbaterile pe marginea noilot sume vor incepe cel mai devreme la toamna!
Oamenii sunt suparati, mai ales ca, in forma actuala, proiectul de lege prevede reducerea taxei cu aproximativ 30 de procente si restituiri de bani pentru taxele platite intre 1 iulie 2008 si data intrarii in vigoare a legii.

Vestile proaste nu se opresc insa aici. Chiar daca proiectul va intra in dezbarere in toamna, la finele vacantei parlamentare, procedura de restituire a banilor va fi stabilita prin norme metodologice aprobate in 30 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial. Cand se va intampla asta, nimeni nu stie.

Astea sunt principalele modificari ale taxei auto

La inceputul anului, taxa auto crestea chiar si cu 50 de procente. Modificarile aduse acum taxei auto prevad reducerea cuantumului acesteia cu aproximativ 30% si restituirea unei diferente de bani
Pentru masinile dotate cu motor Euro 5 taxa va ramane nemodificata, in timp ce pentru masinile cele mai poluante din categoria non-euro cuantumul taxei va fi redus mai putin sau deloc
Noile norme impun plata taxei si la prima vanzare a masinilor inmatriculate in tara inainte de anul 2007.
Documentul stabileste ca obligatia de plata a taxei intervine cu ocazia inmatricularii autovehicului in Romania, la repunerea in circulatie a unui autovehicul dupa incetarea unei exceptari sau scutiri, precum si la reintroducerea in parcul auto a unui autovehicul in cazul in care, la momentul scoaterii din parc, i s-a restituit proprietarului valoarea reziduala a taxei.

Nici pana in acest moment, proprietarii de autoturime nu stiu daca taxa auto se va aplica si masinilor deja inmatriculate in Romania, sau doar celor importate.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Taxa Auto DATA PUBLICĂRII: 20 Iunie 2011