Soferii isi pot recupera TAXA AUTO cu dobanda pentru toata perioada

Soferii isi pot recupera TAXA AUTO cu dobanda pentru toata perioada
Indiferent ca vorbim de taxe in general sau TAXA AUTO, daca se dovedeste ca aceasta este ilegala si se recupereaza, statul este obligat de acum sa plateasca dobanda pentru toata perioada in care suma incasata ilegal a stat in posesia institutiei de stat. Cu alte cuvinte, orice sofer care isi recupereaza taxa auto poate sa primeasca o dobanda din clipa in care a platit-o.
Distribuie pe Facebook

Exista cetateni romani care au platit de-a lungul anilor taxa auto care a fost in cele din urma considerata ilegala. De exemplu, o doamna din Sibiu a platit in 2008 suma de 6700 de lei pentru a-si inscrie o masina. Acum, ea cere suma inapoi, plus dobanda pentru 5 ani de zile.

Legea din prezent spune clar ca statul este obligat sa plateasca dobanda numai din clipa in care contribuabilul depune cererea de restituire. Insa de acum, soferii, la fel ca si ceilalti platnici care au fost inselati, sunt ajutati de Curtea Europeana care a decis ca legea este incorecta si ca statul trebuie sa plateasca dobanda din momentul in care a incasat banul de la om.

Prin urmare, femeia care a platit taxa auto de 6700 de lei isi va lua acum de la stat frumoasa suma de 9500 de lei. Mai buna este vestea insa pentru cei care au considerat ca impozitele cerute de stat pentru tranzactii imobiliare sau de alta natura si au dat autoritatile in judecata. In caz ca acestia castiga, pot recupera de la stat sume colosale, de ordinul milioanelor de Euro.

Asa ca nu trebuie sa ne mire ca din acest Timbru de Mediu care se percepe astazi, statul nostru nu poate face nimic constructiv cu ei, decat sa plateasca sumele datorate cetatenilor. Cu alte cuvinte, suntem in stare doar sa fim datori, nicidecum sa ne autosustinem.

Distribuie pe Facebook
mai multe