TAXA AUTO este oficial suspendata!

TAXA AUTO este oficial suspendata!
Cei care au masini inmatriculate inainte de 2007 pot rasufla linistit. Se pare ca timp de un an de zile, masinile inmatriculate inainte de 1 ianuarie 2007 pot fi vandute fara sa fie platita noua TAXA DE POLUARE. Guvernul a aprobat ieri suspendarea platii acestui bir pana la inceputul anului viitor.
Distribuie pe Facebook
Potrivit legii care a intrat in vigoare pe 13 ianuarie 2012, cumparatorul unei masini mai vechi de 2007 trebuia sa plateasca o taxa care putea ajunge si la 1000 de euro sau mai mult. Intentia de suspendare fusese anuntata de ministrul mediului inca de saptamana trecuta.
Dupa sedinta executivului, Lazlo Borbely a declarat ca celelalte prevederi ale legii, inclusiv cele referitoare la returnarea taxei platite dupa anul 2008, raman in vigoare: ''Cei care au platit acesta taxa in perioada 13 ianuarie si data la care intra in vigoare, vin si se restituie banii prin directiile financiare locale. Sper ca in 2 zile va fi publicata in monitorul oficial si apoi imediat va intra in vigoare aceasta ordonanta.''
Proprietarii de masini inmatriculate au la dispozitie un an sa-si vanda masinile fara sa plateasca taxa.
CALCULATOR DE TAXA AUTO 2012
Amanarea vine pe fondul protestelor din ultimul timp, insa Laszlo Borbely spune ca motivul este altul. Se pare ca trebuie analizate impactele la nivel social ale taxei, dar si birocratia trebuie modificata, deoarece este nevoie de o multime de acte si aprobari despre care momentan nu era clar unde se platesc sau se valideaza. Proprietarii ar avea nevoie de mai mult timp pentru adunarea tuturor actelor in vederea vanzarii.
Restituirea banilor se va face dupa un calcul care poate fi gasit pe site-ul ministerului.

Guvernul are nevoie de o reevalure a impactului pe care il are taxa asupra populatiei. Aceasta amanare va duce la o pierdere de 330 de milioane de lei din taxa auto. Unde mai pui ca cei care au reusit sa inscrie masini dupa 13 ianuarie 2012, pana in acest moment, si au platit deja taxa, trebuie sa-si recupereze banii? Organizare serioasa, nu gluma...

Distribuie pe Facebook
mai multe