Timbrul de Mediu poate fi cumparat de la 15 martie!

Timbrul de Mediu poate fi cumparat de la 15 martie!
Ordonanta de Urgenta referitoare la Timbrul de Mediu a fost astazi adoptata. Noua taxa auto numita Timbru de Mediu intra in vigoare de la 15 Martie 2013. In plus, pentru acest an, cei care doresc sa-si cumpere o masina electrica vor primi un tichet valoric de 2500 Euro.
Distribuie pe Facebook

Principala noutate cu care vine acest Timbru de Mediu este plata taxei diferentiate pentru masinile diesel si cele pe benzina. Conform noii formule de calcul, masinile Euro 3 si Euro 4 pe motorina vor fi cele mai paguboase, cumparatorii acestora trebuind sa plateasca sumele cele mai mari la Circa Financiara pentru obtinerea acestui timbru.

Rovana Plumb a mai declarat ca masinile pe motorina vor fi taxate cu un coeficient de 1,75 peste cele pe benzina. Tot ministrul mediului a mai spus ca cei care doresc sa cumpere masini electrice vor fi ajutati de stat cu un tichet valoric de 2500 de Euro. Aici este cazul masinilor 100% electrice, nu si hibride.

Pana la 15 martie, mai este valabila taxa auto actuala. Insa dupa aceasta data, masinile non-Euro, Euro 1 si Euro 2 se vor bucura de taxa auto chiar si cu 90% mai mica decat cea actuala.

Intra si tu aici, pentru a calcula TIMBRUL DE MEDIU pentru masina ta sau cea pe care doresti sa o cumperi!

Distribuie pe Facebook
mai multe