4Tuning
Meniu
Articole Maşini second Bazar Forum MaşinaMea Q&A

Valoarea Timbrului de Mediu: iata cat trebuie sa platesti pentru NOUA TAXA AUTO 2013

Valoarea Timbrului de Mediu: iata cat trebuie sa platesti pentru NOUA TAXA AUTO 2013

CALCUL TIMBRU DE MEDIU. Timbrul de Mediu pentru anul 2013 este aproape gata. Legea a fost data, mai ramane sa fie votata pentru a putea intra in vigoare. Daca ai vreo intrebare legata de noua taxa auto, aici vei gasi raspunsul. INTRA SA VEZI CAT TREBUIE SA PLATESTI DACA VEI CUMPARA O MASINA ANUL ACESTA!

CALCULATOR ONLINE TIMBRUL DE MEDIU 2013!

DE CE TREBUIA SCHIMBATA TAXA AFLATA IN VIGOARE?

Pana in prezent, taxa de mediu avea trei mari probleme:

 • Avea valori disproportionat de mari pentru anumite zone de poluare, care nu tineau cont de puterea de cumparare a romanilor
 • Continea in calculul sau, in afara de emisia de CO2, si capacitatea cilindrica (in ciuda faptului ca acest criteriu era deja taxat la impozitul pe masina, platit la administratia locala)
 • Era discriminatorie si atragea amenintari cu infringementul din partea UE (pentru ca includea criterii diferite pentru anumite categorii de masini inmatriculate in Romania fata de alte masini)

CE ADUCE NOU FORMULA TIMBRULUI DE MEDIU?

 • Principiul “poluatorul plateste”, deoarece se taxeaza in principal emisiile generate de masina. Timbrul de mediu priveste nivelul de emisii si tipul de tehnologie folosit (Euro 1, 2, 3, 4, 5).
 • Noul timbru de mediu va fi cu adevarat o taxa de mediu, pentru ca se calculeaza in principal in functie de emisia de CO2, (luata in calcul in intregime pentru timbru, fata de 30% in legea in vigoare), inscrisa in cartea de identitate a masinii sau documentele de omologare.
 • Dorim sa stimulam innoirea parcului auto national pentru a ajunge, in urmatorii ani, la standardele de poluare pe care Uniunea Europeana le impune statelor membre.

CE VALOARE ARE NOUL TIMBRU?

 • Timbrul de mediu mentine aceleasi cote din prezent pentru masinile cu tehnologie Euro 5 si creste cotele pentru masinile cu tehnologii Euro 4 si Euro 3, care se vor afla in circulatie mult timp si deci vor polua o perioada indelungata.
 • Pentru masinile cu tehnologii mai slabe (Euro 2, Euro 1 si non-Euro), pentru ca este vorba de masini mai vechi, cu durata mult mai mica de functionare (pana la data la care acestea se vor casa), timbrul de mediu va scadea. Taxa actuala nu includea scaderi importante la acest capitol si se ajungea ca, pentru masini foarte vechi, sa fie virtual imposibila vanzarea din cauza valorilor mari ale taxei.
 • Pentru masinile cu tehnologie Euro 6, precum si pentru masinile hibride si electrice, timbrul este zero! Statul roman ofera acest stimulent celor care doresc achizitionarea de astfel de masini.
 • Noile valori de impunere au fost estimate de specialistii din minister, in consultare cu mediul profesional, pe baza unor modele similare din tarile europene.
 • Formulele noi de calcul ale timbrului sunt: pentru Euro 3, 4, 5: suma de plată = [(A x B x(100 - C)]/100 si pentru non-euro, Euro 1, 2: suma de plată = [E x D x (100 -C)]/100,

DE CATE ORI SE PLATESTE TIMBRUL DE MEDIU?

 • Se va plati o singura data – si reprezinta costul poluarii pentru intreaga durata de viata a masinii. Nu se va plati timbrul la revanzare.

CINE PLATESTE TIMBRUL DE MEDIU?

 • Timbrul se plateste doar la prima inmatriculare pe piata din Romania (sau la prima transcriere).
 • Se va plati, ca si pana acum, la administratia financiara.
 • Nu se plateste de catre cei care au platit taxa pana acum, in diversele forme care a existat.
 • In cazul celor care au dat statul in judecata pentru restituirea taxei incasate ilegal – daca acestora li s-a restituit contravaloarea taxei, precum si cei care au inmatriculat autoturismele fara achitarea taxei, in baza HJ, vor plati noul timbru la prima vanzare a masinii.
 • In ce ii priveste pe transportatori - timbrul de mediu se aplica doar la categoria M1; pentru restul (M2, M3, N1, N2, N3), ramane formula actuala.

CE SE INTAMPLA CU BANII COLECTATI?

 • Se strang la Administratia Fondului de Mediu.
 • In perioada urmatoare, banii vor fi folositi, in mare parte, pentru a se plati restituirile catre cei care au dat statul in judecata pentru incasare ilegala a versiunii anterioare a taxei – deci pentru corectarea unei nedreptati comise in anii trecuti.
 • Sumele ce vor ramane dupa restituiri vor merge spre programe de mediu, precum Programul Rabla, Casa Verde, program de impaduriri.

CE SE INTAMPLA CU MASINILE INMATRICULATE INAINTE DE 2007?

 • O scutire exclusiv pentru aceste masini nu se poate realiza, pentru ca acest lucru ar constitui discriminare si ar fi sanctionat la nivel european; de asemenea, ar genera noi procese si noi despagubiri.
 • Solutia pentru care am optat este recalcularea cotelor pentru masinile vechi, in functie de perioada de viata a masinii, astfel incat aceste valori sa nu mai fie prohibitive. Practic, taxa pentru acest tip de masini scade semnificativ fata de situatia din prezent, ajungand la cifre rezonabile.
 • Scopul diminuarii taxei pentru aceste masini este acela de a evita blocajul care ar putea sa apara pe piata interna si care ar genera un interes mai scazut pentru achizitionarea de masini mai putin poluante. Daca oamenii nu si-ar putea vinde masinile foarte vechi, le-ar folosi tot pe acestea, poluand in continuare.

CE SE INTAMPLA CU MASINILE REVANDUTE IN AFARA TARII?

 • Daca este o taxa pentru intreaga perioada de viata a masinii, ce se intampla daca masina este scoasa din Romania inainte de a se implini aceasta perioada? Se poate recupera diferenta?
 • Pentru masinile scoase din Romania si inmatriculate in alte tari, se restituie o parte din taxa platita, ca parte reziduala a acesteia (calculata in functie de perioada de utilizare).

CE SE INTAMPLA CU MASINILE UTILIZATE DE PERSOANE CU HANDICAP?

 • Masinile modificate pentru a fi utilizate de persoane cu handicap sunt excluse de la plata timbrului de mediu, in conditiile in care cumparatorul este tot o persoana cu handicap.

UNDE SE MAI APLICA ACELASI MECANISM DE TAXARE?

 • In Uniunea Europeana, exista mai multe state care isi calculeaza taxa de poluare in principal in functie de emisia de CO2: Franta, Spania, Irlanda, Olanda, Portugalia, Slovenia. In unele tari, precum Franta sau Olanda, cotele sunt mult mai mari decat in Romania, dar acest lucru este permis de puterea de cumparare diferita

CUM SE INCADREAZA ACEASTA SCHIMBARE IN EVOLUTIA TAXARII POLUARII LA NIVEL EUROPEAN?

 • Romania a ales o taxare doar in functie de emisia de CO2 si de gradul de poluare a tehnologiei, pentru ca aceasta este tendinta europeana. Directivele europene cer acest lucru.
 • In UE, se va ajunge, treptat, la unificarea diferitelor forme de taxare a poluarii (in prezent, 18 state din UE au diverse forme de astfel de taxe) Tendinta este de renuntare treptata la taxele de prima inmatriculare si de creare a unor impozite anuale pe circulatie (in functie de emisia de CO2).
 • Accentul pus pe componenta de CO2 are legatura cu armonizarea europeana, care va avea loc in viitor.
 • Nu s-a trecut inca la o taxare anuala pentru ca aceasta ar reprezenta o povara prea mare pentru detinatorii de masini in Romania (in prezent, in Europa, doar Germania practica acest sistem).

Exemple de masini si cat trebuie sa plateasca noul TIMBRU DE MEDIU (suma este in EURO)

Taxa Auto 2013

Taxa Auto 2013


CITESTE AICI TEXTUL COMPLET AL LEGII!

CALCULATOR ONLINE TIMBRUL DE MEDIU 2013!

DATA PUBLICĂRII: 28 Ianuarie
217
217
[+] mai multe

Adauga anunt GRATUIT

BAZAR 4TUNING - Anunturi promovate

PĂREREA TA (1390 comentarii )
23 ian 2013, 13:03
+45
plesnivar inima , toti care ati votat cu psd-u si tuturor celor care au aplicat aceasta lege !
23 ian 2013, 13:06
+17
bine zis.ca n-aveau somn noaptea sa voteze mai repede cu usl.ne meritam soarta.
23 ian 2013, 15:30
+23
Totusi, nu ma abtin sa nu observ ca taxa la un BMW 325i din 1990 e acum 1000 de euro, fata de vreo 17000 de euro cat era inainte ! Sunt si multe lucruri bune in noua taxa. Mie unul imi plac "ursuletii" :)
23 ian 2013, 19:51
+13
in primul rand 320d e46 din 1999 e euro 3 si in al 2-lea rand nu e 5000 de euro e 2500. :)
116 comentarii 57 puncte
24 ian 2013, 21:18
+4
BAFTA LA CUMPARAT CAZANE BAIETI!
23 ian 2013, 16:56
+2
Un alt exemplu: noul timbrul de mediu pentru un BMW 320d e46 din 1999 (Euro 2) este in jur de 900 de euro, iar masina in sine costa in Germania 5000 de euro. La pretul asta iti iei un Logan chel care consuma mai mult si are jumatate din putere, nu mai vorbim de diferenta intre tinutele de drum. Ce ti-ai alege ??? Eu cred ca noua taxa ajuta destul de mult pe cei care stiu ce sa faca cu ea.
23 ian 2013, 13:17
+3
lea taiat pensile de zeci de milioane si acuma fac gat sai dau jos :))) lasa ca usl o sa aibe grija mare de tara sa se duca de rapa mai rau :)))
03 feb 2013, 12:17
+2
no amu sa mai dam vina pe basescu si pe boc....macar aia de la pdl nu neau furat atata
Cristian@2,3T
685 comentarii 974 puncte
23 ian 2013, 13:09
+7
:)) da ma ca "portocalii" erau niste sfinti...
Legea este propusa si nu aplicata amice, faci confuzie...
23 ian 2013, 16:01
+7
TU . NU vezi ca toti sint la fel???. TU ai fost ala cu afisele de la PDL ???
23 ian 2013, 17:47
+3
Toti sunt vinovati si ne catalogheaza drept fraieri.....taxa a fost ilegala orice guvern a stiut ca atacata in justitie devenea nula si totusi.....uite ca toti preiau ideea caci doar 10% din romani nu vor sa fie fraieriti...restul stau acasa si plang exact ca cel din poveste....anul trecut la universitate portocalii s-au speriat si au amanat taxa...anul asta transportatorii au iesit de 2 ori la tv suparati cu noul timbru si ghice ce????
Taxa se aplica doar pt autoturisme m1...adica cei multi dar fara voce...bine multi vor plange caci 3.000.000 de autovehicule inmatriculate inainte de 2007 vor platii...de la minim 300 euro la cateva mii desi poate au platit tva la masina noua sau taxa de vama insa daca vor plange singuri in casa toata sarada asta va merge inainte
23 ian 2013, 14:17
+23
Bun si acum vine intrebarea... cum fac un mondeo diesel de 2000cmc din 02 sa scoata aceleasi noxe ca un tico? :))) Ma pis pe taxa lor frate.. Inteleg sa avem unele taxe.. dar la noi e ca la nimeni.. zici ca suntem 2 rase traind pe acelasi teritoriu si suntem in razboi.. parca nu suntem toti la fel.. incearca din rasputeri sa ne forteze limitele.. sa vada cat mai putem suporta, cat mai putem sa ne prefacem ca totul e bine si sa tinem capul plecat... Ideea e ca suntem niste lasi.. in alte tari au dat foc la jumatate din autobuze pt ca au indraznit sa mareasca pretul biletelor cu 20%.. Sincer trebuie sa iesim in strada.. si nu doar cu pancarde.. jos ala jos ala.. mue ala.. etc.. ca ei tot la caldurica stau cu cafeluta la geam uitandu'se la noi care ne agitam la -10 grade.. si batand salamu de noi.. iar la sf programului isi fac loc prin multime cu s-klasse-urile lor de 5000cmc blindate dar care nu consuma.. Nu fratilor .. e timpul sa iesim.. sa trecem de jandarmerie.. sa dam foc la casa poporului cu tot cu ei in ea.. si pe urma sa vedem ce vor face urmatorii.. daca mai au curajul sa isi bata joc de popor.. La noi nu merge nimic fara frica... ;)
rosia_mecanica
603 comentarii 1460 puncte
23 ian 2013, 14:20
+8
asa si? cine pxxx mea te ia pe tine sau pe mine in seama??? fara iesit in strada in romania nu se va rezolva nimic!
23 ian 2013, 17:23
+5
Prietene dreptate ai...dar sa le dam foc lor si la casele lor...sa simta pe pielea lor ce se-ntampla in tara asta!!!
115 comentarii 60 puncte
23 ian 2013, 17:41
+4
la noi a iesit lumea in strada si dansau "dansul pinguinului" si inca o chestie tare parlamentarii si deputatii si toata natia lor de sobolani erau scutiti de aceasta taxa auto.
23 ian 2013, 22:45
+2
Cei de la 4 tunning ar putea organiza un protest.
pauloi
În garajul meu
9 comentarii 25 puncte
23 ian 2013, 13:03
+15
sa ma pis pe timbrul lor ca au reusit iar s prosteasca lumea,au schimbat numele si au redus cu 15% si gata......gunoaie alterate,de-aia merge tara asta in pamant cu tot cu oamenii,numai bulangii,hoti si pizde.....tarana usoara pt cei din conducere
Cristian@2,3T
685 comentarii 974 puncte
23 ian 2013, 13:11
+16
Taxe ptr poluare, mediu, drumuri si altele platim si prin benzina. De parca am avea de protejat toata jungla amazoniana, avem de mentinut toate autostrazile Europei si suntem doldora de bani...
Vai de capul nostru...
23 ian 2013, 15:03
+8
Adevar ai grait! Ne-au prostit si de data asta..
15 feb 2013, 20:09
+15
Sa-mi bag puIa in ponta, sa-mi bag puIa in basescu, sa-mi bag puIa in guvern si sa-mi bag puIa in toate taxele lor.
15 feb 2013, 21:16
+3
Asta merita din plin...dar daca am mai si iesi in strada....cred ca ar intelege mesajul si ei...futu-i in gura
21 feb 2013, 20:28
+14
Bulgarii au dat guvernul jos in 3 zile de proteste ... bravo lor !
22 feb 2013, 00:02
+11
bulgari au singe in putulica.
15 feb 2013, 20:04
+11
REVOLUTIE REVOLUTIE IESITI ROMANI CU TOTII IN STRADA!!!!!!!!!!!
13 comentarii 25 puncte
15 feb 2013, 21:57
+4
singura solutie ...altfel astia nu ne baga in seama ...
24 ian 2013, 11:55
+10
trebuie sa iesim in starda k proteste ,sa nu mai cumparam combustibil o perioada de timp,sa nu mai mergem la servici:)....niste nenorociti......NU STATI CU MAINILE IN SAN SI VA VAICARITI PE FORUMURI K NU REZOLVATI NIMIC........IN STRADA......DACA E NEVOIE SA VANDALIZAM TOATE MAGAZINELE...TOT
24 ian 2013, 12:57
+5
PROPUN CA DATA DE PROTESTE CONTRA TAXEI 'TIMBRUL DE MEDIU',DE LA 1 FEBRUARIE,IN TOATE ORASELE SA SE ADUNE PROTESTANTI IN CENTRELE ORASELOR,SA SE BLOCHEZE CIRCULATIA.PROMOVATI ACEASTA TREABA PE FORUMURILE DE SOCIALIZARE:FACEBOOK ,MESSENGER,TWITER...E TC.!!!NU STATI CU MAINILE IN SAN!!!........!!!MAC AR INCERCATI SA FACETI CEVA!!!......DATI DOAR COPY -PASTE SI PE 1 FEBRUARIE IESITI IN STRADA.....TIMBUL DE MEDIU ESTE ILEGAL SI ESTE UN ABUZ AL STATULUI ROMAN PE CARE L-ATI ALES......PE ORICINE ALEGE-ATI TOT UNA ERA....TOTI VOR TAXE SA SCOATA CE AU FURAT DIN 1989 PANA IN PREZENT....!!!TAXE!! ! !!!TAXE!!! !!!TAXE!!! !!!TAXE!!! !!!TAXE!!! !!!TAXE!!! !!!TAXE!!! !!!TAXE!!! !!!TAXE!!! !!!TAXE!!! !!!TAXE!!! !!!TAXE!!! !!!TAXE!!! !!!TAXE!!!
15 feb 2013, 17:38
+10
Dumnezau vostru de nesimtiti,traiti pe bani nostri voi aveti sute de mii de euro in conturi bani facuti din spagi si invarteli voua paraziti infecti si burtosi (scuzati da nu pot sa va spun parlamentari )nu vi se pare ceva absurd sa dati 1600 de euro pe o taxa pe mediu cica ,da cand un om de rand ca mine se duce si isi cumpara o masina cu 2000euro sa se poata deplasa 20 de km sa lucreze pe 1200lei ca 70%din tara asta care au salar intre 800-1500lei .dam 10000lei pe masina bani stransi in ani(pentru voi parlamentari ii doar o mica apreciere pentru niste proiecte fantoma a unor firme sau mai stiu io ce).Si casa imatriculez masina care costa 2000e mai vreti sa dam inca 6-10 salari sa pot sa ma deplasez la lucru .sa nu ne mai gandim ca din bani astea trebe sa mancam sa platim alte 199 de facturi si impozite care dintrun salar de 1500lei care ii un salar crumusel 1000 lei se duc numa pe facturi si mancare 200-300lei pe naveta(nu e alt mijloc de transport) cu bani ce raman trebe sa ti strangi sa iti platesti taxa de mediu*........DACA SE FACEA ASA CEVA IN GERMANIA SA PLATESTI TAXA PE MASINA CARE VREI SA TI-O INSCRI DE 6XSALARIU !!!!ERATI INPUSCATI!!!! da sa speram ca se trezeste romania .
55 comentarii 193 puncte
23 ian 2013, 13:07
+9
taxa e ilegala si in formula aceasta deoarece daca eu nu vand masina nu o sa platesc taxa deci principiul poluatorul plateste nu se aplica ceea ce aduce taxa in ilegalitate.traiasca Guvernul Romaniei
195 comentarii 1002 puncte
23 ian 2013, 13:16
+9
Aceeasi Marie cu alta palarie...
rosia_mecanica
603 comentarii 1460 puncte
23 ian 2013, 13:59
+4
exact asta am vrut sa spun si eu! Cei cu masini decente, euro 4 si 3, vor plati cel mai mult...
KrYpToN
63 comentarii 95 puncte
23 ian 2013, 14:23
+8
benzina scumpa,taxe si impozite mari..... ce mai urmeaza?
rosia_mecanica
603 comentarii 1460 puncte
23 ian 2013, 14:32
+3
cianura...
71 comentarii 404 puncte
23 ian 2013, 15:17
+3
Asta e pretul pe care il platim daca am intrat in (m)ue.
ratcatalin16
ratcatalin16, 39 ani, Satu Mare, Satu-Mare
152 comentarii 20 puncte
23 ian 2013, 16:04
+2
se va umple tara de non euro!
163 comentarii 130 puncte
24 ian 2013, 03:19
+1
O noua revolutie probabil.
07 apr 2013, 03:27
+8
DOMNU PONTA TEAM ALES CA AM CREZUT CA AI SA FACI CUM SANT EUROPENII DAR NEAM INSELAT IN PRIVINTA DUMNEVOASTRA ESTI UN MINCINOS CA SI CEI LALTI,CE E CU TAXA ASTA UNDE IN EUROPA SE MAI PLATESTE ASEMENEA TAXA?CU MASINILE DE BULGARIA DE CE VA LEGATI NU VA CONVINE???DATI JOS TAXA SI MULTUMITIVA CUM SE MULTUMESTE STATUL BULGAR NU CA POPORUL ROMAN SA JUPEASCA PIELEA DE PE ROMANI RUSINE SA VA FIE CEI DIN GUVERN RUSINE,O SA IASA MARE NENOROCIRE INTRO ZI PT CA VOI VA GANDITI NUMAI LA VOI DAR LA OAMENII CARE NAU CE MANCA NU VA GANDITI,PESTE NOAPTE ALTE TAXE SI IMPOZITE DC?DE CE NU MARITI SALARIILE PESTE NOAPTE SA FIE UN SALARIU DE 1800 2500 3000 DE EURO EI SI ATUNCI AR FI ALT CEVA,DAR VOI SCUMPITI SI SALARIILE RAMAN ACELEASI CEVA BUN NU ATI FACUT STITI SA FACETI NUMAI RAU PACAT CA AM AJUNS O TARA DE RASUL LUMII
livicu
17 comentarii 23 puncte
23 ian 2013, 14:21
+7
o sa vindem euro 3-ul si o sa luam non euro :D, sa vezi ce cresc preturile la masinile vechi. halal inoire a parcului auto...
alxGSi, 21 ani, Baia Mare, Maramures
172 comentarii 386 puncte
23 ian 2013, 14:47
+2
Eu am un Ford Mondeo, E3, 1796 cm3, si taxa costa 960E. Oare dupa ce intra taxa asta in vigoare cat va fi? Mai mult desigur. Automat ma bate gandu' sa imi iau un Golf 1, ca o sa fie taxa mai mica.
30 ian 2013, 01:17
+7
SINGURA SOLUTIE O NOUA REVOLUTIE!!!!!!!!!!! !!!!
16 feb 2013, 12:20
+7
Nu ii intereseaza de noi,nu ia interesat niciodata si nici nu vor fi interesati vreodata!

SA CALCULAM UN PIC:

1.Romanul plateste aceasta taxa aberanta.(nu conteaza suma)
2.Dupa ce taxa este platita un procent mare din platitori(undeva la 80%) vor cere banii inapoi prin intermediul instantei.
3.Mare parte din procese sunt castigate,banii recuperati + un adaos de 0.1-0.5% despagubiri.
4.Procesul de recuperare dureaza undeva intre 1 an si 2 ani pana se recupereaza suma.
5.Statul are,care va sa zica,aceasta suma pe mana timp de 1 an sau 2 pentru care plateste o dobanda de maxim 0.5% .

EFECTUL:

1.Statul beneficiaza de o suma mare de bani cu o dobanda infima(maxim 0.5% fata de o dobanda la o banca in valoare de 14%)!
2.Romanul este bucuros ca a recuperat banii,chiar si ceva peste!
3.Sa tinem cont si de acei romani care nu vor mai da statul in judecata(20%)
4.Sa tinem cont si de cei ce vor pierde procesul(un numar foarte mic)

CONCLUZIA:

CEA MAI MARE SMECHERIE(Iinginerie financiara)ESTE ATUNCI CAND FURI DE LA CINEVA DIN BUZUNAR SI EL ITI MULTUMESTE(se declara multumit atunci cand recupereaza banii)!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!
B0GD1, 31 ani, Timisoara, Timis
5 comentarii 4 puncte
16 feb 2013, 13:18
+1
Cu taxa in forma in care o platim acum ai dreptate, statul poate fi actionat in justitie si poti pana la urma sa iti recuperezi banii. Dar cu timbrul de mediu o sa fie total alta poveste, va fi greu spre imposibil sa castigi in justitie. Asadar, jocurile se fac acum! Dupa adoptarea ei prin ordonanta o sa fie prea tarziu!
23 mar 2013, 08:16
+7
Astia care ne guverneaza de vreo 23 de ani nu au inteles inca , ca nu trebuie sa tai mana care te hraneste !!! O populatie sufocata de taxe si impozite , saracita constant timp de 20 de ani de conducatori incompetenti sau interesati doar de o imbogatire rapida , haituita de marile corporatii straine ( pentru a nu deveni producatoare , ci doar consumatoare ) , aceasta populatie a Romaniei va ajunge in incapacitate de a achita aceste taxe umflate .
Greseala noastra este ca stam si ne uitam cu indiferenta , chiar daca nu suntem afectati direct acum ( o taxa in plus , o disponibilizare , un scandal alimentar , etc ,etc ) , va lovi in mod indirect in fiecare din noi ! Un popor unit este un popor puternic !
Deci , STOP INDIFERENTEI !!!
28 ian 2013, 18:20
+6
fratilor..!!! astia isi bat joc de noi toti,chiar nu va dati seama cat in ultimul hal,chiar nu ajunge ca avem niste salarii de tot cacatul..?ne mai maresc si taxele ...nu stiu cum sa mai stoarca bani de la noi ca sa acopere gaurile pe care le fac ei in buget cu evaziunile si toate furturile din buzunarele noastre...magarii si comisioane enorme prin care se imbogatesc ale tuturor ,achizitii inutile si cu preturi de 100 ori mai mari.in toate institutiile din tara asta,din bucuresti pana la ultimul catun,cum ***** sa fie bani de pensii,salarii,drumu ri,numai zic autostrazi.eu nu ii mai suport...am un nissan din 2000 care vroiam sa il vand ,acum mai iau nimic pe ea ,ca ala care o cumpara tre sa plateasca cam 1500 de eur..deci sunt condamnat sa raman cu ea inca 10 ani pana strang 2000-3000 pt ceva mai bun,nu?si tu Serone zici ca violenta nu e buna,nu rezolva nimic?eu zic ca ar fi singura solutie,ca poate de frica or stii daca nu au rusine,raspundere,pa triotism sau altele de genul..noi suntem 20 mil,ei o mana de hoti
09 feb 2013, 17:45
+6
dragi cititori, aceasta asazisa "taxa de timbru" ca si celelalte variante dealtfel,nu au avut si nu au nici o legatura cu mediul,aceasta explicazie fiind doar fum aruncat in ochi nostri,este doar rezultatul unui contract intre statul de hoti roman (indiferent de culoarea politica) si renault!ultima gaselnita ,asta cu "timbru" sa calculat in mintile lor de nenorociti asa: oricum cei ce nu au bani pt masini e 3 ,4 nu o sa poata cumpara niciodata un logan, deci hai sa ne prefacem ca am scos taxa nedreapta si sa-i lasam sa si cumpere furnale de care vor ei oricum ce pla ne pasa noua?insa cei care-si pot permite un lojaf (renault de a 3-a mina) de ce sa-i lasam sa-si cumpere altceva?oricum aceasta taxa ca si celelalte poate fi atacata in instanta ca fiind discriminatorie, deoarece nu o platesc decit cei care cumpara o masina facind ca ceilalti sa "polueze" gratuit, deci un cumparator vine discriminat=taxa ilegala! eu mia-si dori mult ca acesti marsiavi sa puna sa o plateasca toti proprietari de masini ca poate asa ne trezim din hibernat si mergem ca sa le bagam timbre pe git!un batrin de la mine zicea odata: DALE DOAMNE MINTE...
09 feb 2013, 17:48
+2
Cel mai bun punct de vedere pana acum.
Bravo celor ce inca mai gandesc corect.
15 feb 2013, 18:00
+6
Nu am vazut in viata mea mai mare hotie decat fac magarii astia din guvern, isi bat joc de noi. Parca sunt pusi acolo ca sa unelteasca impotriva poporului nu pentru popor. Daca unu care isi ia un euro 1 sau euro 2 si il tine 4-5 ani o sa polueze cat nu polueaza un euro 4 in 20 de ani. Nu va lasati invinsi, eu am avut 3 procese impotriva taxei auto pana in prezent si le-am castigat pe toate. SA VA FIR RUSINE, GUVERN DE RAHAT ce sunteti!!!
13 comentarii 6 puncte
27 feb 2013, 15:24
+6
dar chiar nu e nimeni in stare sa organizeze un miting??? haideti sa iesim in strada ,nu mai stati in case si propuneti fel si fel de nemultumiri....luati exzemplu de la bulgari .nu leau comvenit ceva,au iesit in strada.......
Comentează şi tu: