Veste buna: statul roman sfatuit sa restituie taxa auto integral

Veste buna: statul roman sfatuit sa restituie taxa auto integral
  • Curtea de Justitie a Uniunii Europene a sfatuit statul roman sa restituie taxa auto integral
  • Plata esalonata a fost declarata neconforma cu legislatia europeana
  • Ministrul Mediului a declarat ca s-a constituit deja o comisie care va analiza toate variantele ca decizia Curtii sa fie respectata
Distribuie pe Facebook

Curtea de Justitie a Uniunii Europene a declarat neconforma restituirea esalonata a taxei auto pe durata a cinci ani. Magistratii europeni recomanda ca plata sa se faca o singura data, integral.

Inceputul de saptamana aduce prima veste buna pentru romanii care au platit taxa auto, dupa ce Curtea a decis ca restituirea esalonata a acestei taxe este neconforma. Ministrul Mediului, Cristiana Palmer, a declarat ca s-a constituit deja o comisie care va analiza toate variantele astfel incat decizia Curtii de Justitie a Uniunii Europene sa fie respectata.

"Lucram la o noua varianta de taxa de timbru. Avem un grup de lucru si sper ca, pana in toamna, cand reintram in activitate intensa pe domeniul acesta, sa venim cu o varianta care sper sa fie mai echitabila pentru toata lumea si inclusiv pentru principiul "poluatorul plateste", care e de fapt fundamentul unei astfel de taxe," a spus aceasta.

Hotararea instantei Europene ca actualul timbru de mediu contravine legislatiei europene, vine dupa ce hotarase in trecut ca si variantele anterioare ale taxei, in vigoare, pe rand din 2007, au fost deasemenea nelegale.

Amintim in acest caz de taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa de poluare pentru autovehiocule sau taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule.

Acelasi for a emis o decizie pe data de 9 iunie prin care statul roman este obligat sa restituie si timbrul de mediu pentru masinile second-hand. Pentru restituirea acestuia, Guvernul Romaniei a emis in aprilie o procedura prin care sumele sunt rambursate esalonat in transe de cate 20% pe parcursul a cinci ani.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Taxa Auto DATA PUBLICĂRII: 4 Iulie 2016