Cateva sfaturi utile pentru clientii si furnizorii de Car-Detailing

Cateva sfaturi utile pentru clientii si furnizorii de Car-Detailing
Vorbim despre masini non-stop, le visam, le conducem, le punem la treburi grele si cateodata le mai si lovim. Insa din cand in cand, masina noastra mai are nevoie sa fie rasfatata. Pentru asta, o ducem la spalatorie. Dar cand chiar vrem s-o facem fericita si sa-i dam un aer nou, o ducem la detailing. Iar pentru asta, trebuie sa stim cateva amanunte importante - fie ca suntem clienti, fie ca suntem o firma care se ocupa de detailing.
Distribuie pe Facebook

Pentru Detaileri

Majoritatea oamenilor care fac din detailing o afacere se concentreaza, uneori exclusiv, asupra abilitatilor tehnice de a face detailing. Si astfel ajung foarte buni tehnicieni. Cei mai multi dintre ei*

Pentru cat timp insa?

Statisticile arata ca nu mai putin de 80% dintre toti cei care incep o afacere de detailing o parasesc in primii 5 ani. Culmea, dintre cei 20% care scapa in primii 5 ani - tot statisticile arata - alte 80 de procente se "cer afara" in urmatorii 5 ani. Trist, dar adevarat! (nu uita asta cand te simti pe val).

De ce se intampla asta?

Din mai multe motive si nu este locul aici, desigur, sa le trecem macar in revista. Dar unul dintre cele mai importante este acela ca, desi invata foarte bine sa faca detailing, operatorii nu invata niciodata sa vanda aceste servicii de retail.
Nu intamplator mai mult de o treime din cursul meu de detailing profesional se ocupa de trainingul in vanzari, in customer service si in merchandising. Caci, stiti cum se spune, poti sa stii sa dansezi excelent, dar daca nu te invita nimeni la dans!
Aici, in filmul care este postat mai jos, veti gasi una dintre cele mai elementare tehnici de vanzare a detailingului - si totusi este de foarte multe ori trecuta cu vederea.

Cand clientul vine pe la tine, foloseste-te de acest pretext/prilej si fa-i un mic serviciu gratuit. Acest bonus ii va atrage atentia asupra ta, dar cel mai important: iti va da posibilitatea sa-ti demonstrezi maiestria!

Ce te costa? Cateva minute de munca!

Bineinteles ca putem detalia si putem explica puterea acestui instrument (demonstratia/bonusul), dar aici am sa va spun doar atat: nu numai ca nu trebuie sa pierzi vreo ocazie de a face o demonstratie si de a oferi un bonus, dar ar fi bine sa fii mereu - in mod creativ! - preocupat de a gasi noi si noi modalitati de a face acest lucru.

Serviciul de polish cu demonstratie


Pentru Clienti

Cei care citesc aceste randuri nu sunt niste clienti obisnuiti (aceia nu frecventeaza forumuri ca acesta). Voi sunteti dintre putinii oameni AVIZATI in domeniul detailingului. De aceea, atunci cand veti discuta cu viitorul prestator al serviciilor de detailing, pe langa controlul pe care trebuie sa-l faceti in privinta cunostintelor lui de detailing si a tehnicilor utilizate, solicitati si o demonstratie a serviciului de care sunteti interesati.
Bineinteles ca demonstratia va va ajuta sa va faceti o idee de cum va arata intreaga masina la sfarsit. Dar, in plus, va va da si masura profesionalismului celui pe care il aveti in fata. Daca acesta nu va da curs cu placere solicitarii voastre, daca va gasi un pretext sau altul sa se fofileze, ati putea sa va ganditi ca puteti gasi un alt detailer mai bun.

Nu-i numai vorba de profesionalism aici, dar daca cineva nu demonstreaza in avans nici macar atata grija pentru mine, ca si client, ca sa-mi arate - pana la urma - ce stie sa faca, de ce sa-mi imaginez ca dupa ce-i voi da sau promite niste bani, el chiar va avea grija de masina mea?!

Cel mai probabil, acelasi interes pe care mi l-a aratat mie ca si potential client il va arata si pentru masina.

Tehnicile de vanzare nu sunt pentru extraterestrii, sunt pentru o mai buna relatie intre oameni.
Iar detailingul, paradoxal pentru unii, poate: NU este o afacere doar cu masini, ci este IN PRIMUL RAND o afacere cu oameni.

Despre Expert Detailing
Cristian Pop este primul care a facut afacerea de detailing in Romania, incepand de acum vreo 12 ani, si a dus-o la cel mai profesionist nivel existent la ora actuala in lume. Este fondatorul "Expert Detailing - Salonul de Frumusete pentru Masina TA!"

In ultimii 12 ani, a trainuit generatii intregi de detaileri, a scris manuale si articole de specialitate.

Pentru cei interesati de initierea in tainele cosmeticii auto si in obtinerea unei viziuni profesionale asupra detailingului mai este inca disponibil ghidul "Cartea de Detailing pentru DO-IT-YOUR-SELF", lucrare originala de 70 de pagini si cu o valoare de cel putin 50 de euro. Solicitati acest manual GRATUIT la cristian.pop@expertdetailing.ro, precizand ca ai aflat de carte pe 4tuning.ro

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Ghidul soferului DATA PUBLICĂRII: 24 Noiembrie 2010