Ce mai face soferul la volan, in afara sa conduca?

Ce mai face soferul la volan, in afara sa conduca?
In timp ce conducem, este imposibil sa nu mai facem si altceva, mai ales daca ne petrecem mult timp la volan. Va mai aduceti aminte de soferul roman de tir care dansa mai rau ca in Cartea Junglei? Ei bine, acela este un caz extrem, insa fiecare dintre noi desfasoara diverse activitati, pe langa manevratul masinii: vorbim la telefon, ne jucam, scriem mesaje, citim ziarul, ne fardam sau facem integrame. Tu ce mai faci in masina?
Distribuie pe Facebook

1. Vorbitul la telefon

Poate cea mai intalnita activitate pe care o fac soferii simultam cu condusul masinii. Este pe cat de inofensiva, pe atat de ilegala in Romania. Adica daca vorbesti in masina, vei fi amendat. Si asta pentru ca se spune ca la telefon te poti enerva, te poti agita si iti poti pierde concentrarea. Astfel, pot rezulta accidente cauzate de neatentia soferului. Este adevarat probabil, ca nu degeaba dadeau astia legea cu interzicerea folosirii mobilului in masina.

2. Mancarea si bautura

Si asta e ceva frecvent. Nu degeaba au si astia de la Mc Donald's Drive In, pentru cei pe fuga, care mananca cu o mana si conduc cu cealalta. Bine ca nu este interzisa si chestia asta! Insa in afara de faptul ca poti sa-ti pierzi atentia la volan, mai sunt si alte efecte secundare negative. Nu putine sunt masinile care poarta urmele pe tapiterie de suc, grasime, mancare. Si nu trebuie sa ne mire, mai ales daca avem un pahar plin de Cola sau cafea si nimerim intr-o groapa, sau punem o frana brusca. Uite asa iau nastere petele irecuperabile!

3. Cititul la volan

Nu este o gluma deloc! Si eu i-am claxonat pe cativa care adormisera cu ziarul in mana. De fapt, la semafor, oamenii scoteau un ziar pregatit pe scaunul pasagerului, pe care il rasfoiau cand prindeau culoarea rosie. Nu e de blamat chestia asta, bine ca se informau. Si nici nu cred ca poate duce la accident chestia asta, mai ales ca o faci atunci cand stai pe loc. Insa cresti nervii celor din spate, care poate se grabesc, si te vor claxona.

4. Scrisul de mesaje

E o activitate destul de uzuala, mai ales pe un telefon usor de folosit, cu tastatura clasica, nu cu touch-screen, pe care poti tasta si cu ochii la soseaua din fata ta. Insa este periculoasa, pentru ca risti sa te tot uiti la telefon, iar o clipa de neatentie duce la un accident. Nu degeaba, in Statele Unite si in alte tari mai evoluate, se duc campanii masive pentru stoparea acestei activitati. Conform acestora, daca scrii sms-uri la volan, riscul sa faci accident creste cu 300%!

5. Fardurile si oglinda

Vreau sa cred ca asta este pentru fete! Sunt sigur ca si tu ai vazut la semafor, mai multe soferite care foloseau oglinda de la parasolar ca sa se fardeze sau sa se rujeze. Ceea ce e bine, atata timp cat o face la semafor, cand masina sta pe loc. Dar s-a intamplat o data ca o gagica care se ruja in oglinda, sa uite ca e cu piciorul pe frana, la masina cu cutia automata, si masina a inceput sa se deplaseze usor, lovind autoturismul din fata ei. Mai grav ar fi daca femeile s-ar farda in timp ce masina merge, dar nu sunt fraiere, pentru ca stiu ca o singura groapa le-ar ruina fardul, asa ca se multumesc s-o faca la semafor.

6. Dragoste si sex

Am lasat la urma chestiile mai rare si mai putin periculoase. Dar am auzit cazuri in care un sofer, cu prietena langa el, din prea multa dragoste, a alocat cateva clipe unui sarut, deajuns cat sa pupe usor masina din fata si sa sparga un far. Despre accidente in timp ce se face sex oral soferului, nu am auzit inca, chiar daca in timp ce merge masina se intampla activitatea. Dar cel mai indicat este ca atunci cand ai chef de dragoste, sa fii cu masina oprita si cu piciorul pe frana. Ca nu se stie cand te fura peisajul si te trezesti in mijlocul unui accident. Fericit, ce-i drept, dar cu banii luati!

7. Aruncatul cu privirea

Asta e poate cel mai periculos lucru pe care il poate face un sofer, in timp ce conduce. Se spune ca vara, cand femeile poarta fuste scurte, accidentele din trafic cresc cu 10%. Si e si normal, ca nu ne-am nascut blocati cu ochii inainte, sa privim doar la drum. Cand vedem cu coada ochiului o fata sexy, mai dezgolita, pe trotuar, ochii ne cam fug la ea! Si daca aruncatul cu privirea nu se termina la timp, poate duce la un frumos accident...

Te regasesti in vreo situatie de mai sus? Sau in altele? Comenteaza si tu aici si spune-ne ce altceva mai faci cand conduci masina.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Ghidul soferului DATA PUBLICĂRII: 5 Mai 2011