Dezavantajele unui benzinar. De ce sa nu cumperi o masina cu motor pe benzina

Dezavantajele unui benzinar. De ce sa nu cumperi o masina cu motor pe benzina
  • O masina cu motor pe benzina consuma mai mult
  • O masina cu motor pe benzina polueaza mai mult
  • O masina cu motor pe benzina se devalorizeaza mai mult
Distribuie pe Facebook

"Benzina sau motorina" este dilema fiecarei persoane aflate in situatia de a-si schimba automobilul, insa adevarul este ca un raspunsul universal valabil nu s-a inventat inca.

Ba dimpotriva. Ambele optiuni in materie de propulsie au atat avantaje, cat si dezavantaje, alegerea urmand a se face - cel mai probabil, pe baza bugetului avut la dispozitie, respectiv scopului pe care il va avea autoturismul.

Drept urmare, fara niciun fel de alta introducere ori prezentare, iata care sunt dezavantajele unui automobil cu motor pe benzina:

  • Consuma mai mult

Nu mai reprezinta nicio noutate pentru absolut nimeni. Principalul dezavantaj al unui automobil cu motor pe benzina este consumul de carburant mai mare comparativ cu cel al unui autoturism cu motorizare diesel.

Vestea buna este ca industria constructoare de masini are si o solutie la aceasta problema. Se numeste sistem de propulsie hibrid si... costa cateva mii de euro in plus acolo unde si exista o astfel de optiune.

  • Polueaza mai mult

Dupa cum am stabilit deja, un automobil cu motor pe benzina are nevoie de mai mult carburant pentru a parcurge clasica distanta de 100 de kilometri in comparatie cu un autoturism cu motorizare diesel.

Mai multi litri de carburant ars inseamna - automat - si mai multe grame de dioxid de carbon emise de sistemul de evacuare. Si chiar taxe mai mari, in anumite situatii ori tari.

  • Costa mai mult

Chiar daca un automobil cu motor pe benzina costa mai putin la momentul achizitiei - comparativ cu un autoturism cu motorizare diesel, bineinteles - el va avea costuri mai mari la rulare.

Atat din pricina faptului ca un benzinar arde mai mult carburant decat un diesel, cat si din cauza preturilor de la pompa, acolo unde benzina a depasit motorina inclusiv din acest punct de vedere.

  • Se devalorizeaza mai mult

​Oricine isi doreste un pret de achizitie mai mic indiferent despre ce fel de produs vorbim, insa atunci cand vine vorba de masini... ei bine, un automobil cu motor pe benzina reprezinta alegerea ideala.

Motive reale sa te bucuri nu exista insa cu adevarat, acelasi automobil cu motor pe benzina urmand a se devaloriza mai mult comparativ cu un autoturism cu motorizare diesel care ar fi avut un pret mai mare.

  • Uneori vine fara turbina

Cu toate ca ar putea parea extrem de greu de crezut, inca exista numeroase automobile cu motor pe benzina care, la sfarsit de an 2016, nu au parte de o turbina in dotarea standard.

Iar acum nu facem referire la acele modele de inalta performanta cu opt, zece sau 12 cilindri in V, ci la modele banale, de serie. Asa ceva nu vei intalni la autoturismele cu motorizare diesel.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Tehnica Auto DATA PUBLICĂRII: 22 Noiembrie 2016