Lista de verificare: cum alegeti anvelopele potrivite

Lista de verificare: cum alegeti anvelopele potrivite
Exista o lista de 5 elemente pe care trebuie sa le verificam, atunci cand ne alegem anvelopele potrivite. Nu trebuie sa fiti un specialist in domeniu, ci doar sa urmati recomandarile noastre. Iata ce trebuie sa aveti in vedere.
Distribuie pe Facebook

Dimensiunea anvelopelor

Pentru a alege tipul si dimensiunea potrivite pentru vehiculul dumneavoastra, nu trebuie decat sa consultati informatiile oferite de constructorul vehiculului sau al anvelopei.
Clima

In situatia in care stiti ca nu veti conduce pe drumuri acoperite cu zapada sau ca acest lucru se va intampla extrem de rar, anvelopele concepute pentru rularea in conditii climatice standard reprezinta cea mai buna alegere. In schimb, daca va aflati intr-o zona cu ierni grele sau doriti sa mergeti la munte, ar fi bine sa fiti pregatit sa rulati pe gheata si zapada si sa echipati vehiculul cu anvelope special concepute pentru astfel de conditii. Performantele anvelopelor de iarna au fost testate in conditii speciale, pe suprafete acoperite cu zapada si noroi. Cautati simbolul celor "3 varfuri muntoase/fulg de nea".

Tipul de utilizare

Daca vehiculul este folosit in special pentru transportul unor incarcaturi mari, alegerea anvelopelor trebuie sa se faca tinand cont de acest lucru. Alegeti o anvelopa cu o capacitate de incarcare potrivita. Pentru aceasta, consultati recomandarile constructorului vehiculului.

Performantele anvelopei


Anvelopa potrivita va ofera toate performantele dorite: siguranta, longevitate si consum redus de carburant. O anvelopa performanta: reduce distanta de franare pe carosabil umed - un avantaj vital; are o durata mai mare de viata, ceea ce inseamna un an in plus in care poate fi rulata; consuma mai putin carburant. Toate anvelopele ofera cel putin una dintre aceste performante, dar anvelopele care sa includa toate cele trei elemente de performanta sunt rare. Verificati informatiile oferite de diferiti constructori de anvelope.

Costurile pe termen lung

Inainte de a opta pentru un "chilipir", ganditi-va cat ar putea acesta sa va coste in final. Anvelopele reprezinta o achizitie pentru care merita sa cumparati calitate. Investiti putin mai mult si alegeti niste anvelope performante, care ofera mai multa siguranta, dureaza mai mult si consuma mai putin carburant. Cele mai importante companii producatoare de anvelope se ghideaza dupa aceasta logica.

Nu uitati ca este important sa va informati. In timp, veti vedea ca o anvelopa mai performanta este de fapt mai rentabila!

Distribuie pe Facebook
mai multe