Motoare turbo pe benzina pentru viitoarea Dacia Logan!

Motoare turbo pe benzina pentru viitoarea Dacia Logan!
Conform celor mai noi zvonuri, sosite chiar din sanul Grupului Renault Romania, viitoarea generatie a modelului Dacia Logan va imbratisa motoarele pe benzina cu inductie fortata.
Distribuie pe Facebook

Incepand cu a doua jumatate a anului viitor, constructorul roman de automobile va produce motoare turbo la Uzinele Mioveni. Drept urmare, viitoarea generatie a popularului model Logan - pentru care Automobile Dacia a depus deja o cerere de finantare la UE de 42.42 milioane de lei, va fi echipata cu motorizari supraalimentate produse in Romania. Daca in primul an, compania romaneasca va produce aproximativ 150.000 de motoare, numarul acestora se va dubla in cel de-al doilea an, ajungand pana la 300.000 de unitati. Pentru inceput, propulsoarele vor face parte din generatia H4, ulterior trecandu-se la H5.

In acest moment, motoarele pe benzina produse la Mioveni au o capacitate cilindrica de 1.6 litri si dezvolta puteri cuprinse intre 85 - 105 CP. Noile propulsoare turbo pe benzina vor avea capacitati intre 0.9 - 1.2 litri si vor produce intre 90 si 115 cai putere.

Via Gandul

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Tehnica Auto DATA PUBLICĂRII: 16 Iunie 2011