Tot ce trebuie sa stii despre presiunea corecta a cauciucurilor

Tot ce trebuie sa stii despre presiunea corecta a cauciucurilor
Va mai amintiti cand ati verificat ultima data presiunea? Daca nu ati facut acest lucru luna trecuta, probabil ca faceti parte din cele doua treimi de conducatori auto europeni care ruleaza cu anvelope cu presiune prea mica. Conteaza? Desigur. Pe langa faptul ca anvelopele va vor costa mai mult decat ar trebui, va veti risca si siguranta. Aflati de ce este asa de important sa mentineti o presiune corecta in anvelope.
Distribuie pe Facebook
Cresteti siguranta si performantele
Anvelopele sunt concepute pentru a fi rulate la presiunea specificata in manualul vehiculului. In medie, anvelopele pierd lunar 1 psi si de aceea va revine sarcina de a corecta aceasta pierdere de presiune. Prin mentinerea nivelului corect de presiune va creste nivelul de siguranta rutiera al masinii dumneavoastra.
Consecintele rularii la o presiune incorecta pot fi grave si chiar fatale. Un nivel incorect al presiunii creste riscul ca anvelopa sa cedeze datorita caldurii excesive acumulate la interior. Explozia unei anvelope este periculoasa dar poate fi fatala la viteze crescute.
In plus, la o presiune prea mica, distanta de franare creste. Daca va deplasati cu 70 km/ora, distanta de franare creste cu 5 metri. Mai mult, pe carosabil umed, riscul de a pierde controlul asupra vehiculului creste foarte mult. Pe langa aceste probleme de siguranta, o presiune prea mica in anvelope afecteaza performantele vehiculului, comportamentul rutier fiind afectat de scaderea manevrabilitatii.
Reduceti costurile inutile
Cu totii ne dorim sa putem economisi bani. Puteti reduce costurile de deplasare prin mentinerea nivelului corect de presiune in anvelope. Daca nu veti face acest lucru, anvelopele vor imbatrani prematur si se vor uza neuniform, ceea ce inseamna ca va trebui sa le schimbati mai des.
De exemplu, anvelopele concepute pentru a dura 25.000 km vor dura doar 20.000 km daca sunt rulate la o presiune incorecta. Si, mai mult, veti consuma mai mult carburant deoarece rezistenta la rulare va creste. Anvelopele cu o presiune mai mica cu 15 psi fata de nivelul recomandat vor consuma cu aproape 6% mai mult carburant.

Anvelopele reprezinta singurul punct de contact al vehiculului cu solul. Aveti grija de ele si ele vor avea grija de dumneavoastra. Mentineti un nivel corect de presiune pentru a optimiza performantele vehiculului si a creste siguranta, economisind totodata bani.

Distribuie pe Facebook
mai multe