Am testat cea mai tare distractie fara permis: Razor Crazy Cart

Am testat cea mai tare distractie fara permis: Razor Crazy Cart
  • Unicul importator in Romania este Biciclop.eu
  • Pretul este de 1999 de lei, TVA inclus
  • Acumulatorul tine in jur de 30 de minute
Distribuie pe Facebook

Drifturi la indemana oricui, indiferent de varsta, indiferent de starea de ebrietate sau daca ai permis de conducere ori ba. Da, de acum le poti face fara probleme cu ajutorul unui gadget care te suprasatureaza cu distractie si voie buna. Se cheama Crazy Cart si este o jucarie cu 3 roti de care nu te vei mai satura. Noi ne-am distrat cu asa ceva timp de o saptamana si vrem sa va povestim cum a fost.

Prima oara am auzit de Crazy Razor Cart atunci cand am vazut clipurile extrem de amuzante si pline de adrenalina realizate de acest brand din Statele Unite. De fapt, vi le-am aratat si voua in trecut de mai multe ori, dar le puteti viziona din nou mai jos. Si inca de atunci, atat noi, cat si celelalte mii de pasionati de viteza care au urmarit filmele, ne-am dorit sa incalecam pe asa ceva si sa facem drifturi la nivelul solului. Asa ca imediat cum am aflat ca www.biciclop.eu importa asa ceva in Romania, am sarit pe ei si le-am cerut jucaria sa o testam.

Drifturi cu tractiune pe... o roata

Crazy Cart este o 'smecherie' care nu se incadreaza nicaieri. Insa in acte este o jucarie, nu un mijloc de deplasare. Si, daca ne uitam pe eticheta lui vedem ca este destinat persoanelor de maximum 60 kg in greutate. Asta daca vrei autonomie maxima, dar daca esti ceva mai bine hranit, precum noi, adica de 70-80 kg/bucata, nu-ti face probleme ca te vei putea distra la fel de bine. Doar ca mai putin timp...

Cartul acesta functioneaza cam ca masinutele electrice din parcurile de distractie de pe vremuri, alea cu antena si cu margini de cauciuc in care te loveai cu oricine iti pasea in cale. Are un motor electric alimentat de un acumulator. Motorul angreneaza o roata pneumatica, pe care o poti umfla cu pompa, prin intermediul unui lant metalic. Asta este de fapt tractiunea ta: o singura roata incaltata cu un cauciuc. In rest, sunt doua roti ca de role in spate cu ajutorul carora faci drifturi.

Razor Crazy Cart

Frana de mana pentru drift, nu pentru oprire!

Razor Crazy Cart nu are frana. Oricum, prinde o viteza maxima de vreo 20-25 km/h, asa ca nu ai nevoie. Ai totusi o frana de mana. De fapt, e gresit spus frana de mana, ca nu contribuie la oprirea din mers si te ajuta sa faci drifturi. Mai precis, in mod normal, rotile mici din spate nu au axul perpendicular pe sasiul cartului, dar cand tragi frana de mana, axul devine perpendicular si astfel ele se invart la 360 de grade extrem de usor.

Cat e incarcarea, cat e distractia

Pentru a se incarca 100% acumulatorul descarcat, trebuie sa-l lasi peste noapte. De fapt sunt doua baterii de 12 volti care necesita minimum 12 ore pentru a avea autonomie maxima. Asta insemnand circa 40 de minute daca esti un copil care are sub 60 de kg sau mai putin daca esti un adult cu greutate mai serioasa. Este ca la masini: cu cat esti mai usor, cu atat e mai bine. Partea buna este ca te poti juca mai putin, adica vreo 10-15 minute, dupa care sa lasi cartul la incarcare in jur de o ora pentru a avea iar bateria plina. Oricum, dupa vreo 10-15 minute de alergat la viteza maxima, puterea incepe sa scada si simti ca parca nu mai trage ca la inceput... Adica e bine sa nu o lasi pana cand moare de tot: asa te distrezi mai putin, dar se incarca mai repede.

Oricum, crede-ne pe cuvant: ori suntem noi deja batrani, ori jucaria asta chiar te solicita. Nu poti sa alergi 30 de minute fara oprire cu chestia asta. Din mai multe motive: nu are suspensii si iti rupe oasele. Si pozitia la volan nu este cea mai comoda, avand genunchii aproape in dinti. Oricum, nu trebuie sa te urci pe cart cu niste pantaloni stramti, ca sigur ii vei dota cu o noua aerisire intre picioare...

Razor Crazy Cart

Parti nasoale

Jucarie, jucarie... dar e al naibii de greu. Adica are vreo 24 de kilograme pe care le-am simtit din plin la urcarea sau coborarea scarilor. Si la scoaterea sau incarcarea in portbagajul masinii. Alta problema este cu spatiul: ocupa un portbagaj de masina. Asadar, daca vrei sa te duci in parc cu el sau in vacanta, ai nevoie de loc. Un alt dezavantaj ar fi ca se incarca doar de la priza, adica daca te duci in aer liber, intr-o parcare, in parc sau la Biblioteca, sa impresionezi fetele, te dai cat te tine bateria dupa care liniste si pace...

Ce ne-a placut la Razor Crazy Cart

Am spus ce nu ne-a placut, am spus cum merge si cat tine bateria, e momentul sa spunem partile bune. De fapt, este una singura si buna. Nu exista ceva mai amuzant si mai distractiv decat chestia asta. NIMIC! Nu conteaza cati ani ai, nu conteaza ce ai mai condus si experimentat pana acum, jucaria asta iti va depasi orice asteptari. Si in ciuda vitezei relativ mici, de pana la 25 km/h, atunci cand esti infpit in scaun, cu micul volan strans in palme, ai impresia ca mergi cu 250 km/h mai tare decat un Ferrari.

Jucaria asta pare o chestie simpla la prima vedere. O tabla din otel cu un scaun, un volan si o roata. Insa este al naibii de bine gandita. Pentru ca poti face drifturi extrem de usor, iar atunci cand tragi frana de mana te invarti la 360 de grade, poti sa ocolesti obstacole si in timp, daca devii chiar bun, poti face drifturi la milimetru fata de un perete, fata de oameni sau alte obiecte. Ca in filmele de mai jos. Cu alte cuvinte, in acele 20-30 de minute in care stai pe scaun si te invarti cu acest 'cart nebun', uiti de orice si de toate si ai parte de cele mai tari senzatii traite de la dezvirginarea ta incoace.

Pretul unui astfel de gadget nu este mic la noi in tara. La Biciclop costa 1999 de lei. Si ai crede la prima vedere ca sunt bani multi. Dar ajunge sa te urci o singura data pe el si sa calci pedala de acceleratie. Brusc, aceasta suma iti va parea cea mai buna investitie din lume, capabila sa-ti instaleze pe fata cel mai larg zambet permanent. Sau, daca pana acum aveai un copil de minimum 10 ani pe care nu mai stiai cum sa-l impresionezi, asta e cadoul ideal.

Distribuie pe Facebook
mai multe