Top 10 cadouri de Craciun pentru prietenul tau sofer!

Top 10 cadouri de Craciun pentru prietenul tau sofer!
  • Peste 7 zile este Craciunul
  • Poti face un cadou deosebit cu doar 100 de lei
  • Cei mai darnici pot oferi in dar accesorii auto pentru vara
Distribuie pe Facebook

Indiferent ca e vorba de frate, tata, iubit sau un simplu amic, atata timp cat este pasionat de masina pe care o are, ii poti pune sub bradul de Craciun unul din aceste cadouri. Si in caz ca noi nu am fost destul de inspirati, asteptam si propunerile tale!

Huse incalzite

Cadouri de Craciun 2014Unul din cele mai ieftine cadouri pe care i le poti oferi oricarui sofer care isi petrece mult timp in masina este o husa incalzita. De fapt, o pereche, deoarece nu e frumos ca cel de la volan sa aiba dosul incalzit cand afara sunt -10 grade, iar pasagerul sa tremure. In caz ca vrei sa-i faci cadou cuiva care nu are incalzire in scaune din fabrica, poti apela la astfel de huse. Costa de la 50 de lei bucata, dar pot ajunge si la 150 de lei bucata sau chiar mai mult, daca sunt realizate de un producator serios si ofera si alte optiuni precum masaj sau chiar aerisire. Husele sunt universale si merg la priza de 12V din habitaclu. Atentie sa cumperi unele care incalzesc atat sezutul, cat si spatarul!

Presuri cauciuc

Cadouri de Craciun 2014Cei cu automobile mai noi, cumparate in anotimpul cald, au in interior presuri textile. Adica presuri speciale pentru vara. Acestea se vor murdari la venirea iernii, asa ca trebuie sa fie inlocuite cu unele din cauciuc. Un set special de presuri dedicate modelului respectiv ar fi un cadou excelent si util. Setul este format din 4 presuri de cauciuc, gandite special pentru anotimpul rece, avand o buza mica ce nu va permite varsarea apei rezultate in urma topirii zapezii, pe mocheta masinii. Un set de presuri de cauciuc universale costa in jur de 100 de lei, insa un set dedicat, original, de la producator, poate ajunge si la 500 de lei.

Tavita portbagaj

Cadouri de Craciun 2014Daca vrei sa-i faci cadou cuiva care transporta multe obiecte cu masina, care are diverse pasiuni ce implica transportarea unor cutii mari, obiecte care pot murdari sau orice altceva, nu strica sa te gandesti la o tavita pentru portbagaj. Daca ai un amic pescar, unul care este vanator sau care pur si simplu are de carat in portbagaj tot felul de minuni, i-ai face un bine daca i-ai dota podeaua portbagajului cu asa ceva. O tavita de portbagaj este realizata dintr-un material special care absoarbe atat socurile, cat si zgomotul, dar izoleaza mocheta originala a masinii, evitand murdarirea ei. O tavita de portbagaj costa de la 150 de lei in sus si este extrem de utila: daca, de exemplu, versi niste benzina, o scoti, o speli si nu-ti mai miroase nimic in portbagaj.

Pregatire de iarna

Cadouri de Craciun 2014Un cadou foarte placut pentru orice sofer pasionat, indiferent de sex sau varsta, poate fi un voucher la un atelier de detailing. Ii poti face cadou cuiva o pregatire de iarna completa. Adica tratarea masinii cu solutii speciale astfel incat ploaia sau mizeria sa nu lase urme pe vopseaua masinii. In pachet mai poti include igienizarea instalatiei de aer conditionat, un polish, reconditionarea farurilor si multe alte servicii. Nu sunt putini cei care abia asteapta sa-si duca masina la cosmetician si sa-i dea o noua imagine, ca atunci cand era scoasa din fabrica. Pretul pentru o pregatire de iarna costa de la 500 de lei in sus.

Suport biciclete

Cadouri de Craciun 2014Daca ai un amic pasionat de biciclete, dar care se gandeste sa-si cumpere un suport de biciclete pentru a ajunge cu masina in locuri speciale in care sa se bucure de natura pe doua roti, ii poti face o surpriza placuta. Chiar daca nu incape direct sub brad, ii poti cumpara un suport special de biciclete. El poate fi pentru plafon, dar poate fi si de portbagaj. Cel de portbagaj este mai ieftin si costa de la 350 de lei in sus, fiind universal pentru masini sedan sau hatchback. In cazul suportului de biciclete pentru plafon, lucrurile sunt mai complicate, pentru ca este nevoie si de bare transversale.

Portbagaj plafon

Cadouri de Craciun 2014Oricui ii prinde bine un portbagaj auxiliar la masina. Mai ales daca amicul sau prietenul tau are o familie numeroasa, cu doi copii mici. Intr-un portbagaj de plafon poate intra fara probleme un carucior de copil, iar atunci cand pleci in vacanta, acest spatiu suplimentar se va dovedi extrem de pretios. E clar ca nicio masina, atunci cand primeste 4 sau 5 pasageri, nu este destul de incapatoare pentru bagajele acestora. Asadar, oricine s-ar bucura daca ar avea unde sa-si puna lucrurile mari si grele. Un portbagaj de plafon costa de la 800 de lei si poate ajunge si la 2000 de lei, in functie de volum. Mai este nevoie si de bare suplimentare transversale, insa unele portbagaje vin cu asa ceva inclus.

Jante de aliaj

Cadouri de Craciun 2014Cine nu s-ar bucura daca ar gasi sub brad patru cutii cu un set de jante noi? Orice pasionat vrea sa infrumuseteze aspectul masinii personale si nimic nu o face mai bine ca niste roti noi. Daca tii la cineva atat de mult incat merita sa investesti intre 1500 si 2000 de lei pe un cadou special, gandeste-te la niste jante de aliaj. Mai ales daca acea persoana are pe masina sa montate jante din tabla. Pe viitor, el si-ar putea lasa pneurile de vara pe cele de aliaj si cele de iarna pe cele de tabla.

Voucher CIP Tuning

Cadouri de Craciun 2014La fel ca si serviciul de detailing, poti face cadou cuiva un voucher pentru CIP Tuning. Si aici ai doua variante: daca ii place performanta si viteza, ii poti oferi un soft de crestere a puterii, iar daca vrea sa faca economie, ii poti oferi un soft special care optimizeaza functionarea motorului si reduce consumul. In ambele cazuri, proprietarul se va bucura enorm de mult. De obicei, un soft de performanta costa in jur de 200 Euro si unul care iti reduce consumul este cam 150 de Euro. Exista in Romania diversi specialisti care fac astfel de tuning si ale caror rezultate se vad si sunt apreciate. Chiar si flotele apeleaza la softurile de consum pentru a vedea la sfarsit de an o cheltuiala redusa.

Carlig de remorcare

Cadouri de Craciun 2014Un carlig de remorcare este cadoul ideal pentru cineva care vrea sa-si cumpere o rulota sau o barca de pescuit cu peridoc. Atunci cand cumparam un carlig de remorcare pentru cineva, trebuie sa stim exact modelul masinii sale, dar sa ne si asiguram ca produsul este omologat de RAR. In plus, trebuie sa ne asiguram ca beneficiarul cadoului nostru isi va monta acest carlig in service autorizat astfel incat sa nu piarda garantia sistemului electric, daca masina este mai noua. Un carlig de remorcare poate costa de la 350 de lei cand este fix si poate sa fie 500 de lei sau mai daca este demontabil sau cu diverse accesorii.

Camera de bord

Cadouri de Craciun 2014Poate cel mai util cadou de Craciun pentru orice sofer este o camera de bord. Mai ales acum, in pragul Sarbatorilor, cand se apropie zapada si numarul accidentelor creste semnificativ. Nu strica sa ai o camera de bord in masina, pentru a filma tot ce se petrece in fata ta. De fapt, e ca si cum ai avea langa tine un martor care inregistreaza tot la rezolutie buna. Pentru ca tu, la nevoie, sa poti demonstra in instanta nevinovatia ta sau cine a fost de vina la un impact. In plus, daca cumva inregistrezi tot felul de intamplari amuzante sau grave din trafic, poti face compilatii pe care sa le postezi online. Si mai important este ca unele camere de bord au functie de supraveghere cu actionare la miscare, special gandita pentru vandalii care actioneaza noaptea. O camera de bord incepe de la 99 de lei si poate ajunge si la 1500 de lei, in functie de performanta si optiuni.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Cadouri de Craciun 2014
mai multe