Top 10 masini inmatriculate care costa sub 500 de Euro in Romania

Top 10 masini inmatriculate care costa sub 500 de Euro in Romania
  • Masinile inscrise in RO sunt ieftine din cauza taxei
  • Dacia 1410 din 2003 este cea mai ieftina masina mai noua de 12 ani
  • La o masina care costa 500 de Euro, pret de telefon mobil, este normal sa te astepti la investitii suplimentare
Distribuie pe Facebook

Am batut internetul in lung si-n lat in cautarea celor mai ieftine automobile functionale din Romania. Si am gasit pe diverse site-uri, inclusiv la noi pe 4Tuning.ro in zona dedicata masinilor second-hand, zeci de automobile rulate, dar inscrise in Romania sau Bulgaria, cu care se poate merge. Iata care sunt cele mai ieftine masini la vanzare din Romania.

Ford Ka

Top 10 masini sub 500 de EuroFord Ka este una din cele mai populare masini in randul fetelor. Si este una din cele mai ieftine pe care le poti gasi in Romania. Un exemplar in stare decenta, inmatriculat, costa 1500 de Euro. Insa daca nu ai pretentii, gasesti un Ka inscris la vecinii nostri, functional, dar fara aer conditionat si jante de aliaj, la 480 de Euro. Evident, la acesti bani, nu te poti astepta la un automobil impecabil cu care te poti asterne la drum in toata Europa. Cel mai probabil are probleme la articulatii iar interiorul nu este din cele mai ingrijite. Partea buna este ca piesele pentru acest model sunt ieftine, atat noi, cat si din dezmembrari, si se gasesc usor.

Mazda 323f

Top 10 masini sub 500 de EuroAm gasit pe internet 3 anunturi de vanzare a modelelor Mazda 323f: doua inscrise la bulgari si una in Romania. Se pare ca toate masinile sunt functionale, bucurandu-se de fiabilitatea japoneza, intr-o stare decenta atat ceea ce priveste interiorul cat si exteriorul, dar noi avem ceva semne de intrebare referitor la acte. Daca un astfel de model se vinde in Germania cu cateva sute de Euro, la care se mai adauga si inscrierea pe Bulgaria, cum de este asa de ieftina? Cel mai probabil, sunt masini carora trebuie sa le verificati bine actele ca sa aiba seriile corespunzatoare cu cele de pe caroserie si motor.

Daewoo Espero

Top 10 masini sub 500 de EuroDaewoo Espero este acea masina pe care, atunci cand am vazut-o cu totii la sfaristul anilor 90 pe strazile din Romania, ni s-a paruz un OZN. Evident, din cauza stopurilor uriase care pareau luate din viitor. Partea cea mai buna cu Espero este ca a fost o masina fiabila. Motorul de 1.5 litri cu 16 supape iti oferea destula putere, iar ca optiuni, masina avea geamuri electrice si aer conditionat standard. In ziua de azi, un Espero ingrijit costa circa 800-1500 de Euro, dar la 500 de Euro gasesti exemplare destule, inscrise in Romania, dar in care mai trebuie sa bagi ceva bani daca vrei sa le pui la punct.

Daewoo Matiz

Top 10 masini sub 500 de EuroDaewoo Matiz este fara indoiala o masina emblematica pentru Romania. La un moment dat, in tara noastra erau inscrise in circulatie mai multe Matizuri decat BMW-uri. Nici astazi aceste mici masinute urbane nu s-au lasat pagubase si se plimba zilnic cu miile pe strazile din intreaga tara. Asta pentru ca au fost masini fiabile, realizate excelent, cu piese ieftine si care rezistau mult in timp. Din cauza Timbrului de Mediu marca Rovana Plumb, un Matiz a ajuns azi sa coste 450-1000 de Euro, iar taxa de inmatriculare sa fie de 1200 de Euro. Tocmai de aceea poti sa gasesti un Matiz la 2000 de lei fara probleme. Evident, nu unul perfect.

Dacia 1410

Top 10 masini sub 500 de EuroMasina romaneasca ce renunta sa moara este Dacia Berlina. Inca sunt multi cei care circula cu o Dacie batraneasca si isi fac treaba cu ea. Dar de ce nu? Piesele se gasesc peste tot, este usor de reparat si nici nu consuma foarte mult. O Dacie incepe in Romania sa coste de la 200 de Euro si poate ajunge si la 1000 de Euro daca este un model 1300 ingrijit. Dar Daciile clasice, realizate dupa anii '80 si pana in anii 2000, costa in jur de 500 de Euro. La banii astia gasesti exemplare ingrijite si curate, revizuite si proaspat vopsite. Cat despre probleme, nu trebuie sa-ti faci griji: daca ai la tine un patent si o sarma, repari orice.

Opel Astra

Top 10 masini sub 500 de EuroOpel Astra F este printre cele mai ieftine masini germane pe care le putem cumpara in Romania cu mai putin de 1000 de Euro. De fapt, pe la 600-800 de Euro gasesti exemplare inscrise in Romania, cu motorizari pe benzina, iar la 500 de Euro gasesti astfel de masini inmatriculate la bulgari. Evident, la banii astia nu te poti astepta la vreo limuzina impecabila. Nu conteaza ca masina este germana, dar dupa ce a vazut atata amar de vreme de circulatie in stil romanesc, e clar ca are probleme. Mai grav ar fi daca sunt probleme la motor sau cutie, care ar costa sa fie reparate mai mult decat masina in sine.

VW Golf Mk3

Top 10 masini sub 500 de EuroInscrise pe Bulgaria, pe internet am gasit 4 exemplare de Golf Mk3 care costa maximum 500 de Euro fiecare. Masini fara aer conditionat, doua dintre ele cu 3 portiere, probleme minore la rugina si una cu parbrizul fisurat. Dar nu ai cum sa ridici pretentii de la masini vechi de 20 de ani cum sunt Golfurile din a 3-a generatie. Vanzatorii spun ca la banii astia primesti o masina functionala, dar noi avem dubii ca e vorba de masini 100% functionale. S-ar putea sa existe probleme la electrica, la articulatii si suspensii, dar probleme care se pot rezolva. Pe langa cei 500 de Euro platiti pe masina, trebuie sa te astepti de o investitie inca pe atat daca vrei sa o faci masina de incredere.

Dacia Super Nova

Top 10 masini sub 500 de EuroDacia Nova a fost prima masina de conceptie si dezvoltare 100% romaneasca. Indiferent ca e vorba de Nova sau Super Nova, vorbim de o masina buna la viata ei, care, la un moment dat, s-a bucurat si de motorizari frantuzesti. Insa la banii astia de sub 500 de Euro, am gasit doar masini inscrise in Romania, dotate cu motoare romanesti de 1.6 litri. Insa toate pe care le-am vazut in poze sunt automobile ce par a fi bune si care mai merg inca o viata. Dar e si normal, pentru ca Novele se bucura si acum de piese de schimb din plin, iar orice problema aparuta la caroserie se repara foarte usor. Cine vrea sa faca drumuri multe, e bine sa-si cumpere o Nova, care este usor de intretinut si ieftina la piese. Consuma cam mult, ce-i drept...

Opel Corsa

Top 10 masini sub 500 de EuroLa 500 de Euro gasesti pe internet mai multe exemplare de Corsa B. O afacere deloc proasta, tinand cont ca este o masina mica, cu motoare economice, care consuma decent. La banii astia vei gasi doar masini inscrise in Bulgaria, dar daca vrei sa circuli cu una inmatriculata in Romania, trebuie sa scoti din buzunar circa 800-1000 de Euro. Opel Corsa Mk2 este o masina buna, fiabila, pentru care se gasesc piese destule pe internet sau la dezmembrari, ceea ce o fac o alegere ideala pentru un tanar care abia si-a obtinut permisul si nu vrea sa investeasca mult in mijlocul de deplasare.

Daewoo Cielo

Top 10 masini sub 500 de EuroAlegerea noastra ar fi un Daewoo Cielo. De ce? Pentru ca au fost masini incredibil de bune si de fiabile. Si inca in ziua de azi sunt sute si mii de oameni care le folosesc cu succes. Au fost realizate multe modele de Cielo in Coreea, care se spune ca sunt cele mai bune, dar si cele romanesti, facute la Craiova, sunt demne de luat in seama. Pentru cei mai lenesi, au existat modele de Cielo si cu transmisie automata cu 3 rapoarte marca General Motors, desi mai toate masinile din tara noastra au fost cu transmisia manuala cu 5 rapoarte. Interesant este ca la Cielo, pasagerii se bucura de aer conditionat si geamuri electrice la toate usile, chiar daca la capitolul siguranta nu exista nici airbaguri. In ziua de azi, un Cielo decent inscris in Romania costa circa 1000 de Euro. Dar din pricina taxei de inmatriculare, sunt posesori care isi vand masinile Daewoo Cielo si cu 500 de Euro. Poate cel mai bun automobil care poate fi cumparat la 500 de Euro, pentru care piesele sunt ieftine si accesibile oriunde.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Top 10 masini sub 500 de Euro
mai multe