15 Martie, miting impotriva accizei de 42 bani/litru la carburant

15 Martie, miting impotriva accizei de 42 bani/litru la carburant
  • Pe 15 Martie va avea loc un miting impotriva acestei taxe
  • Benzina de 95 va costa in jur de 6,55 lei/litru
  • Motorina va costa aproximativ 6,60 lei/litru
Distribuie pe Facebook

Pentru a strange mai multi bani pentru perioada electorala care urmeaza, Victor Ponta va creste de la 1 Aprilie pretul carburantilor cu 42 de bani/litru. Pentru ca va intra in vigoare o noua acciza, adica o taxa suplimentara care va face ca pretul carburantilor sa ajunga chiar si la 7 lei/litru.

Chiar daca primul-ministru (cu litere mici), Victor Ponta, promite orbeste micsorari de TVA, cresteri de salarii si pensii sau reduceri ale CAS-ului, ca doar se apropie alegerile si trebuie mintita populatia, in acelasi timp introduce o taxa noua, obligatorie pentru toti soferii. O acciza de 7 eurocenti + TVA/litru la carburanti. Adica aproximativ 42 de bani/litru pentru benzina si motorina. Cu alte cuvinte, un plin de combustibil se va scumpi cu aproximativ 32 de lei fata de perioada actuala...

Insa nu taximetristii, nu soferii si nici macar mijloacele de transport in comun vor fi cele mai afectate. Ci transportatorii, in frunte cu Uzina Dacia, care oricum nu este intr-o situatie prea buna acum, pierzand peste 50 de Euro la fiecare automobil trimis pe platforma spre Europa de Vest. La aceasta pierdere, cele 500 de trailere care pleaca de la Mioveni zilnic incarcate cu Logan, Sandero si Duster spre piata din vest, vor mai adauga o cheltuiala: motorina care se va scumpi de la 1 Aprilie.

Pe langa Dacia si Ford, cele doua companii producatoare de autoturisme din Romania care vor avea parte de o pierdere in plus, adaugata la lipsa autostrazilor si la infrastructura inexistenta, toti ceilalti transportatori care au flote de camioane si TIR-uri ce functioneaza pe baza de motorina, vor avea parte de cheltuieli uriase. Mai precis, un plin de motorina la un TIR se va scumpi cu aproximativ 250 de lei, o suma deloc de neglijat...

Desi acciza obisnuita a carburantilor a crescut de la 1 ianuarie 2014, pretul benzinei crescand de la 5,55 cat era in decembrie 2013, la 6,02 lei cat costa astazi, Victor Ponta a decis ca este buna inca o taxare a soferilor, asa ca a introdus si acciza universala de 7 eurocenti + TVA/litru. O masura cel putin ciudata in contextul alegerilor euro-parlamentare din 2014, in care promisiunile, planurile ideale si perfecte, dar si cuvintele "pensii marite" sau "salarii mari" sunt cuvintele la ordinea zilei ce vin din gurile celor care ne conduc.

Elena Udrea, cu al sau partid Miscarea Populara, este prima care face ceva. Chiar daca are un nume demodat care ne duce cu gandul la trecut si la mediul rural, nicidecum la evolutie, tineret si viitor, acest partid nu trebuie privit prin prisma politicului, ci prin ceea ce face concret. Mai exact, pe 15 Martie, incepand cu ora 12, in Piata George Enescu din Bucuresti, se va organiza un miting impotriva acestei accize. Nu conteaza cine organizeaza acest miting, ci conteaza subiectul: adunarea de bani pentru perioada electorala pe spinarea soferilor, printr-o acciza aberanta, adaugata la o serie de alte accize si taxe colosale.

Nu tinem cu Udrea, Ponta sau Basescu. Ci vrem ca oamenii alesi de noi, guvernantii de la putere, sa aiba puterea de a aduna bani la buget prin mijloace coerente si corecte, nu obligandu-ne pe noi, soferii, sa scoatem bani mai multi din buzunare. Este penibil ce se intampla in politica romaneasca in 2014. Si tot ce putem noi face este sa promovam orice actiune care incearca sa lupte impotriva "baietilor destepti" carora, se pare, nu le mai ajung banii.

Distribuie pe Facebook
mai multe