BMW, marca ce urmeaza pasii Volkswagen in scandalul poluarii, spune Auto Bild

BMW, marca ce urmeaza pasii Volkswagen in scandalul poluarii, spune Auto Bild
  • Actiunile BMW, in scadere cu 8 procente
  • Modelul X3 2.0d xDrive, marul discordiei
  • ICCT a catalogat in trecut marca BMW drept ecologica
Distribuie pe Facebook

Publicatia germana Auto Bild a publicat astazi un articol online despre posibilitatea ca marca BMW sa fie urmatoarea angrenata intr-un scandal legat de poluare.

Publicatii online din toata lumea incep sa preia datele furnizate de revizta auto germana Auto Bild. Acestia sustin ca un raport realizat de ICCT, adica International Council of Clean Transportation, demonstreaza ca BMW X3 2.0d xDrive are emisii nocive masurate de 11 ori mai mari decat limita admisa de Uniunea Europeana. O stire suficienta pentru ca actiunile marcii bavareze sa scada cu 8 procente in doar cateva ore...

Peter Mock, din conducerea ICCT, a declarat pentru revista auto germana ca in cazul marcii BMW nu este vorba de aceeasi problema ca in cazul Volkswagen, concluzia fiind obtinuta in urma masuratorilor. Dar aceasta concluzie la care au ajuns specialistii de la ICCT nu este totusi 100% demna de luat in seama, chiar daca zvonul a zdruncinat putin actiunile brandului nemtesc. Si asta pentru ca in trecut au existat niste probleme...

De exemplu, americanii de la Universitatea Virginia de Vest si EPA, autoritatile care au descoperit problema marcii Volkswagen care a mintit aparatele de masurat noxe, au luat in vizor si cateva modele BMW care insa au tercut cu brio testele neoficiale. In plus, aceeasi institutie citata de Auto Bild, care acum spune ca BMW X3 2.0 diesel polueaza ca la balamuc, de 11 ori mai mult decat limita admisa, a catalogat marca BMW drept una din cele mai ecologice din lume.

Cu alte cuvinte, e de asteptat in lumea reala sa avem emisii de noxe mult mai mari in mersul de zi cu zi fata de masuratorile care au loc in laboratoare. Nu doar Volkswagen sau BMW se confrunta cu asa ceva, ci orice producator. Ramane de vazut insa daca aceasta descoperire se adevereste si apar si niste dovezi mai serioase pentru ca investigatiile sa se aprofundeze in cazul marcii BMW. Pana atunci insa, chiar daca la bursa s-a vazut o scadere minora de 8 procente, minora fata de cele 37 pierdute de Volkswagen, nimeni nu are motive de ingrijorare. Doar nu o sa inceapa... BimmerGate!

Distribuie pe Facebook
mai multe